IŞİD Suriye'de 2 Rus Pilotu Öldürdü

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira şehri yakınlarında Suriye ordusuna ait bir helikopteri IŞİD’in düşürmesi sonucunda 2 Rus pilotun öldüğünü duyurdu. 

IŞİD’in Suriye'nin Palmira şehri yakınlarında Suriye ordusuna ait Mi-25 tipi helikopteri düşürdüğünü belirten Rusya Savunma Bakanlığı, olayda iki Rus pilotun hayatını kaybettiğini duyurdu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sputnik'in aktardığına göre bakanlık açıklamasında, Suriye ordusuna ait bir Mi-25 helikopterinin test uçuşunu gerçekleştiren Rus pilotların, Suriye ordusunun IŞİD mevzilerini vurmaları yönündeki talebini yerine getirerek IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenledikleri sırada saldırıya hedef oldukları bildirildi.

Açıklamada, “Rus mürettebatın yetenekli manevraları teröristlerin ilerlemesini engelledi. Helikopter mühimmatı tükendiğinde ve aksi yöne ilerlemeye başladığında yerden terörislerin açtığı ateş sonucu vuruldu ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeye düştü” denildi. 

Hayatını kaybeden Rus pilotların isminin Riyafagat Kabibulin and Yevgeniy Dolgin olduğu ifade edildi.

Silahlı radikal ve ırkçı grupları takip eden SITE Intelligence istihbarat ve danışmanlık şirketi, IŞİD’in olayı üstlendiğini belirtti.

Sputnik NewsAFP

Popüler İçerikler

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Fatih Altaylı’ya, Youtube Yayınlarına ve Sokak Röportajlarına Sert Sözler
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Esra Erol'da Skandal! 15 Yaşındaki Kız Çocuğu İstismarcısıyla Evlendirilmiş!
YORUMLAR
10.07.2016

Aslında bu duruma üzülmem gerekir; çünkü bir terör örgütü, dünyanın en güçlü devletlerinden olan Rusya'nın bir askeri helikopterini düşürüyor. Bu çok vahim bir durum. Ama üzülemiyorum. Neden mi? Çünkü aklıma Rusya'nın pkkya verdiği manpad'ler ve daha geçenlerde onlardan birini kullanarak düşürdükleri Kobra tipi askeri helikopterimiz geliyor. Sevinemiyorum da. Çünkü Rus helikopterini düşürenler ülkemizde de çok can almış bir terör örgütü. Sizce de halimiz çok ama çok acınası değil mi?

11.07.2016

durum dediğiniz gibi vahim ötesi.. havaalanı saldırısında adam başı 100 lira isteyen taksicileri, mavi marmarada 2şer milyon dolar tazminatı kabul edip dosya kapattıran bir milletiz biz artık. kimse yanlış anlamasın ama benim zoruma gidiyor, bizden cacık olmaz artık...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ