İş Yerinde Sütyen Giyme Zorunluluğu Olduğu Söylenen Kadın, Patronuna İnsan Hakları İhlalinden Dava Açtı!

Christina Schell, kendisine sütyen giymek zorunda olduğunu söyleyen patronuna insan hakları şikayeti ile dava açtı.

Christina çalıştığı yerde kıyafet yönetmeliğine uymadığı için kovuldu. Kurallara göre dışarıya servis yaparken içine bir sütyen veya bir atlet giymesi gerekiyordu. Christina ise CBC ile yaptığı röportajda Osoyoos Golf Kulübü Genel Müdür'ü Doug Robb ile yüzleştiklerinde, bu kuralın kendisini üyelerden korumak için olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Christina'nın iddialarına göre genel müdür 'işin içine alkol girdiğinde golf kulüplerinde neler yaşandığını bildiğini' söyledi.

25 yaşındaki Christina iki yıl önce sütyen kullanmayı bıraktı. Çünkü 'korkunç' olduklarını düşünüyordu. Erkekler için bu kadar sıkı kılık kıyafet kuralları olmadığını fark ettiğinde bu konuyla ilgili insan hakları yasaları doğrultusunda şikayetçi olmak istedi. 

'Bu tamamen cinsiyet odaklı ve bu nedenle de bir insan hakları konusu. Benim de meme uçlarım var, erkeklerin de var.'

McDonald's aşçısı Kate Gosek de Christina gibi sütyen giymeme tercihi dolayısıyla iş yerinde çok zorluk yaşadığını belirtti.

19 yaşındaki Gosek, tercihinden ötürü birçok genel müdürle sorun yaşadığını söyledi. Hatta kadın bir genel müdürün kendisini sırtından dürterek sütyen kayışını kontrol ettiğini ekledi.

'Bana sütyen giymem gerektiğini çünkü McDonald's'ın kibar bir restoran olduğunu ve bunu kimsenin görmesine gerek olmadığını söyledi.'

Gosek de rahatsız olduğu için sütyen kullanmıyor. Bu hafta müdürleri kendisinden bu konuda özür diledi. Çünkü Kanada'da bulunan McDonald's'tan gelen bilgiye göre kadın çalışanlar için böyle bir gereklilik bulunmuyor. Ayrımcılık yasasına göre iş verenlerin 'işçiyi ırkına, rengine, dinine, cinsiyetine ve ulusal kökenine göre ayrı tutması' yasa dışı bir davranış.

Şu an Gosek her ne kadar rahata ermiş olsa da, Christina hala açtığı davadan bir haber bekliyor.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
YORUMLAR
04.09.2018

Sutyenin duzenli kullanimi yakin tarihte baslamistir zaten. Bundan once insanlar nasil sutyensiz calisiyorlarsa simdi de calisabilirler. Eger is uniformasini giymese kadin haksiz olabilirdi ama sadece ic camasirini giymek istememis. Buna da kimse bir sey diyemez.

04.09.2018

bir iş yerinde çalışan kişi o iş yerini temsil etmiş olmuyor mu? O zaman patron ne derse onu giyecek. Ayrıca erkekler de tayt giyebilsin o zaman. Madem göz zevki bozmakta sorun yok.

04.09.2018

Yok ya. Ne demek patron ne derse onu giyecek? Çalışanlar patronun kölesi midir? Erkeklere yok kadınlara var ve bu patronun keyfi öyle mi? Kusura bakma da sikerler öyle patronu.

Pasif Kullanıcı
04.09.2018

göğüs uçların gözükmeyecekse, servis yaparken göğüslerini ağzımıza sokmayacaksan eyvallahta sütyensiz bu imkansız

04.09.2018

erkeklerin göğüs uçları da belli oluyor, neden bu ayrımcılık? Sütyen giymek istemeyen giymez. Donsuz da giderim işe sütyensiz de. Meme görünce aklınıza sadece sex geliyor. Yapmayın şunu.

TÜM YORUMLARI OKU (53)