İş Yerinde Çok Daha Sağlıklı İlişkiler Kurup Zam Almanızı Bile Sağlayacak 12 Tüyo!

İkili ilişkiler zaten zorken, işin içine bir de iş hayatı girince her şey daha da zor bir hal alıyor. Ama iş hayatında sizi kurtaracak bazı tüyoları sizler için The Chive'den derledik.

1. Hiçbir işi veya görevi ne kadar yapabilecek olsanız da basit görmeyin. Bunun yerine "anlaşılır" veya zor ise "iddialı" olarak nitelendirin.

Çünkü zor derseniz, bu işte iyi olmadığınız anlaşılacaktır. Eğer 'iddialı' derseniz ve bu işi başarırsanız çok daha işinin ehli görüneceksiniz.

2. "Beklettiğim için üzgünüm" demek yerine "Sabrınız için teşekkür ederim" diyin.

Olumsuz durumlarda bile olumlu bir dil kullanmak, nasıl hatırlandığınız konusunda büyük bir fark yaratabilir.

3. Bütün gün telefon görüşmesi yapıyor olsanız bile, ne söyleyeceğinizin bir taslağını hazırlamak her zaman iyidir. Yardımcı olan şey ise açılış konuşmasını yazmaktır.

Biriyle konuşmaya çalışırken profesyonel görünmeye çalışmak ve konuşmanın en kolay kısmının ne olacağını düşünmek her zaman tuhaftır.

Dolayısıyla sıkıntı yaşamak yerine her zaman kenara köşeye notlar alarak, söyleyeceğiniz en önemli şeyleri gözünüzün önünde tutun.

4. Cümlelerinizi soruya dönüştürmekten kaçının. Felaket olmasa bile özgüven eksikliğiniz olduğunu gösterir.

Cümlelerinizin gerçekten cümle gibi olmasına özen gösterin. Bir yorumu soru haline getirdiğiniz zaman, yeteri kadar bilginiz yokmuş gibi görünür.

5. Patronunuz bir şey sorduğunda "Bilmiyorum" demek yerine "Öğreneyim, Bakayım" gibi cümlelerle cevap verin.

Size daha fazla saygı duymalarını sağlayacaktır.

6. İş yerindeki insanların adını her zaman unutuyorsanız gördüğünüz herkesi "Seni görmek güzel" diye selamlayın.

Daha önce tanıştıysanız da tanışmadıysanız da işe yarayacaktır.

7. Eğer bir konuda kafanız karıştıysa "Anlamadım" demek yerine "Doğru mu anladım?" diye sormayı tercih edin.

Böylece gerçekten dinlediğinizi ve dikkat ettiğinizi gösterirsiniz. Ayrıca karşınızdaki kişiye düşüncelerinizi açıklarken de neler olduğunu anlayıp anlamadığını görürsünüz.

8. Bu alışkanlığı kırmak zor olabilir ama sakince "yalnızca" sözcüğünü kullanmayı deneyin. Mesela bir mail atarken "Yalnızca bu düzenlemeleri takip etmek istiyordum." diyebilirsiniz.

Böylece çok daha kibar ve profesyonel görünebilirsiniz.

9. İş toplantıları bazen dünyanın en verimsiz şeyi olabilir. Aslında hepsi basit bir mail trafiğiyle halledilebilir oysaki. Bu nedenle toplantıya dair planın hazırlanıp hazırlanmadığı kibarca sormak işe yarayacaktır.

Eğer yeteri kadar erken sorarsanız aynı zamanda toplantıyı hazırlayan kişinin de hazırlık yapması gerektiğini hatırlatmış olursunuz. Ayrıca sizin de toplantıya hazırlık yapmanızı sağlayacaktır.

10. "Ben ... sanıyordum" şeklinde ifadeler hem olumsuz bir etkiye hem de yeterince bilginiz olmadan yorum yaptığınız kanısına çıkar.

'Benim anladığım kadarıyla...' gibi bir cümle kurduğunuzda ise çok daha olumlu bir etki olur. İnsanlar da ufak bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünebilir.

11. Bir takımı yönetiyorsanız çalışanlar hakkında "Benimle çalışıyorlar" yerine "Beraber çalışıyoruz" demeniz daha doğru olur.

12. "Ama" sözcüğü olumsuz bir etki yarattığı için insanlar bunu eleştiri olarak görürler. Bunun yerine "Ve" sözcüğünü kullanarak daha yapıcı konuşmalar yapabilirsiniz.

'Harika bir sunum oldu ama bir sonrakinde güvenlik konusuna da değinmeyi unutmayın.' demek yerine 'Harika bir sunum oldu ve bir sonrakinde güvenlik konusuna da değinmeyi unutmayın.' demek daha yapıcı olacaktır.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Antakya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Skandal Karar: "Kız Öğrenciler Ön Koltukta Oturtulmasın!"
YORUMLAR
20.04.2018

amerikan kişisel gelişim klişeleri ile mastırbasyon yapmışlar yine.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ