İş İnsanından Nureddin Nebati Yorumu: 'Ekonomiden Anlamıyor'

Geçen haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sanayicilerle bir toplantıda buluşmuş, burada yaptığı konuşmada 'müjde' niteliğinde bir kredi programı açıklamıştı. Fakat sanayiciler ya iftar sonrası mahmurluğu, ya günün yorgunluğu olarak Bakan tarafından yorumlanan bir şekilde bu müjdeye gereken tepkiyi vermeyince, Nebati uyarıda bulunmuş iş insanları da kendisini alkışlamıştı. Sanayicilerin neden tepki göstermediğini toplantıda bulunanlardan biri yorumladı.

Toplantının detayları burada👇

Düşük Faizli Krediye Sanayici Tepki Vermeyince Bakan Nebati Sordu: 'Daha Ne İstiyorsunuz?'

“Ne müjdesi, millette kredi alacak hal bırakmadılar ki”

Korkusuz'da Can Ataklı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sanayicilerle yaptığı toplantıda ‘müjde’ olarak nitelendirdiği kredi ve faiz uygulamasına verilen tepkiyi ve toplantıdan kulis bilgilerini aktardı. 

Toplantıya katılan bir iş insanı sözlerine, “Aslında öyle alkış falan olmadı, ama hep alkışlayanları görüntüye getirip galiba biraz da alkış efekti yüklediler' diye başlarken, “Ne müjdesi, millette kredi alacak hal bırakmadılar ki” diye tepki göstererek şunları söylemiş: 

Ayrıca kimse buna güvenip de kredi almaya kalkmaz, maliye bakanının anlamadığı bu, çünkü ekonomiyi bilmiyor, böyle derme çatma tedbirler alarak işi kurtaracağını sanıyor, bu kafayla kendi mağazalarını nasıl ayakta tuttuğunu anlamıyorum.

Eğer zamanında faizleri zorla düşürmeye kalkmak yerine; bazı sektörleri belirleyip bu tür krediler vermeyi akıl etselerdi o zaman iş değişirdi. Ekonomi canlanır, piyasa güçlenirdi, ama şimdi iş işten geçti. Şimdi neredeyse tamamı ithalata dayalı ihracat gelirlerinin piyasada TL’ye çevrilmesi sayesinde ortalıkta para var gibi görünüyor ama ikisi arasındaki kıskaç giderek daralıyor bir süre sonra bu da çare olmayacak.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
05.05.2022

Adam daha ne yapsın gözünden ışık atıyor. Gemileri karadan yürütüyor. Size de yaranılmıyor ha! :)))

05.05.2022

ekonomiden anlamadığını anlamak için iş insanı olmanıza gerek yok, 2 gram aklı olan her insan mevcut durumu idrak edebilir.. hitap ettikleri kesim 0 iq olduğu için onlara göre almanya bizi kıskanıyor.

05.05.2022

İktisat 1. sınıf öğrencisi en temel ekonomi bilgisi ile ekonomiyi daha iyi yönetir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ