İş İmkânlarından Cinsiyet Eşitliğine Dek Tüm Şartları Göz Önüne Alırsak Genç Nüfus Nerede Yaşamalı?

Soru açık: Bir şehirden ne bekleriz? Yanıt değişken, çünkü her yaşın, her sosyal kesimin beklentisi farklı. 110 şehir genç nüfusun hayatını sürdürmek istediği o 'şehir' olmak için mücadele etti, biz de ilk 10'u konuk ettik.

Genç nüfusun tercihleri incelenirken öncelikle iş imkânları, girişim ekosistemine yakınlık göz önüne alındı.

İşsizlik oranının düşük, ekonomik dengesizliklerin giderilmiş olması da bu kategoriye dahil edilebilir. İş konusu tamam, peki internet bağlantı hızına dek düşünüldüğünde şehirde yaşamanın maddi ve zamansal maliyeti ne olacak?

Ulaşım ağının genişliği kadar bu ulaşımın ne kadar pratik gerçekleştiği de önemli.

Ulaşım sadece toplu taşımadan ibaret değil, otoyolların güvenliğini de dahil edelim. Ancak tüm bunlar uyum içinde çalıştığında şehirde hareket halinde olmak bir yük olmaktan çıkabilir. İyi bir ulaşım sistemi konaklamayı da etkilediğinden şehir merkezinden vazgeçebilen genç nüfus ortalamadan daha düşük maliyetle şehrin periferisinde bir hayat kurabilir.

Tercih edilebilirlik kıstasları arasında açık fikirliliğin benimsenmiş olması da var.

Cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, toplumsal gruplar arasındaki toleransın yüksek olduğu bir ortam artık kaçınılmaz ve talep ediliyor da. Bu açık görüşlü sosyal yapı sakin bir hayatı benimseyen nüfusu kabul ederken eğlenmeyi seven nüfusu da bağrına basabilmeli.

Gece hayatının zenginliği genç nüfusun bir şehri benimsemesi için en önemli kıstaslardan biri olarak seçildi.

1. Tüm bunlar denkleme dahil edildi, sonuçlar ortaya çıktı. Genç nüfusun favorisi: Berlin!

Özellikle genç girişimciler için bulunmaz bir ortam sağlıyor Berlin, kültürel çeşitlilik, açık fikirlilik ve özgürlükçü ortamıyla yeni fikirlerin yeşereceği topraklardan biri. Gece hayatı konusunda da

Gece hayatını da unutmayalım. Berlin uzun süre açık kalan mekânları ve tüm tercihlerin özgürce yaşanabildiği kulüpleriyle de ilk sıranın hakkını veriyor.

Öyle ki ortalama yaşam süresi diğer ülkelerin altında, 81 yıl olmasına rağmen artıları eksilerini silip süpürüyor!

2. Montreal

Quebec yönetiminin açıkladığına göre 120'den fazla farklı komüniteye ev sahipliği yapan Montreal, göçmenlere karşı pozitif tutumuyla hayli sevgi görüyor.

3. Londra

Söz konusu eğitim olduğunda ev sahipliği yaptığı üstün başarılı okullarıyla Londra'nın bu listede olmaması beklenemezdi. Şehirde konaklama maliyetlerinin hayli yüksek olması Birleşik Krallık'ın incisini üçüncü sıraya taşımış gibi görünüyor.

Öyle ki Londra'da yaşayan genç nüfusla yapılan bir araştırma, ortalama gelire sahip bir katılımcının şehirdeki en ucuz evin sahibi olmak için 40 yıldan daha fazla birikim yapması gerektiğini gösterdi. Halimize şükredelim.

4. Amsterdam

Kimine göre özgürlüğün kimine göre günahın şehri, bize göre geçen yılın birincisi olan, bu yıl beşinci sıraya gerileyen bir şehir.

5. Toronto

s3.amazonaws.com

Göçmenlere olan toleransın sıralamada ne denli etkili olduğunun bir diğer kanıtı, Toronto.

6. Vancouver

Şöyle bir bakınca anlaşılıyor zaten sebebi.

7. Barselona

Gece hayatı, özellikle de kültürel festivallerin yoğunluğuyla Barselona hayli seviliyor.

8. New York

Girişimcilik ekosisteminden ve eğlence hayatından tam puan, sağlık ve konaklama maliyetlerinden sıfır puan.

9. Köln

Almanya'nın listenin üst sıralarında yer alan ikinci incisi, her konuda ne en iyisi ne de tahammül edilebilirliğin altında.

10. Manchester

Tek kelimeyle anlatalım kıstasları: Özgürlük!

Belki merak etmişsinizdir, biz de merak ettik Türkiye'den hangi şehir bu sıralamaya dahil oldu diye.

Cinsiyet eşitliği ve özgürlük konusunda rakip şehirlerin gölgesinde kalsa da İstanbul turistik zarafeti, girişimlere açık ortamıyla 110 şehir arasında 85. sırada, Fransa'dan Marsilya'nın bir adım önünde yer aldı.

Peki sizce ilk önümüzdeki 10 yılda Türkiye'den hangi şehir bu listenin ilk 10'u arasında yer alabilir?

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi
Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın Açıklamaları Gündem Oldu: ''Sponsorlarımız Yasal ve Helal''
DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
YORUMLAR
02.07.2018

bana çok koyuyor yaa senin benim gibi normal insanların hemen yanıbaşında senden daha iyi şartlarda daha mutlu yaşadığını bilmek bana çok koyuyor.yabancı arkadaşlarımın instagramına bakıyorum adamların hayatı nelerle dolu nelerle meşgul bir de bizimkilere bakıyorum hep aynı şeyler artık.siyaset,kaygı,ekonomi,kutuplaşma... özellikle şu son 10 senedir içim dışım bunlar oldu artık yoruldum.herbirimizin üzerine karabulut gibi çökmüş resmen.hep tartışma hep mağduriyet hep adamcılık hep pahalılık..1 kere geldiğin şu kısacık insan ömründe yaşamaktan ziyade törpüleniyoruz valla yıldım ben artık.

02.07.2018

Daha da kötüsü biz ne kadar çalışıp çabalasak da bunun değişmeyecek olması. Bin yıl geçse de bizim insanımızın kafası hala aynı kafa. Coğrafya kaderdir demiş ibni haldun ne güzel söylemiş. Malesef bu kaderi biz yaşadık bizden sonrakilerde yaşayacak.

02.07.2018

hiçbirinde hangi kıstaslara göre olduğu belirtilmemiş, karşılaştırma yapılmamış, çoğuna tek cümle yazılmış. sadece ilk 3 eh denilecek derecede bilgilendirici olmuş

03.07.2018

İlk 100'e giremeyecez yakında...

TÜM YORUMLARI OKU (17)