İş Görüşmesinde Yüksek Maaş Talep Eden Kadınların Reddedilme İhtimali Erkeklerden Daha Yüksek!

Günümüzde kadınların iş dünyasındaki yeri artmış olsa da dertleri bitmiş değil! Daha iş görüşmesi sürecindeyken cinsiyetçi bariyerlere takılan kadınların yüksek maaş talep edince reddedilme olasılıklarının da yüksek olduğu ortaya çıktı. Yani erkekler yüksek maaş talep ettiğinde kadınlara kıyasla daha kolay onaylanıyorlar. O zaman yapılan anketin detayları için sizi şöyle alalım! 👇

Kadınların iş dünyasında erkeklerle eşit şartlara sahip olma talepleri halen bir mücadele konusu.

Geçmişe kıyasla kadınların çalışma hayatındaki yeri daha iyi hale gelmiş olsa da sorunlar yok değil. Pew Research Center'ın Şubat ayında yaptığı araştırma da bu sorunlardan birine işaret ediyor. Gelin detayları inceleyelim. 👇

Erkekler de kadınlar da çoğu zaman iş görüşmeleri sırasında teklif edilenden daha yüksek maaş talep etmeyi es geçiyor.

Ancak araştırmaya göre daha yüksek maaş almak isteyenler arasında kadınların reddedilme oranı erkeklere kıyasla daha yüksek! 5 bin 500 çalışanla yapılan anketlerde yüksek maaş talep edenler arasında kadınların reddedilme oranı yüzde 38'ken erkeklerinki yüzde 31 olarak ölçüldü.

Ayrıca ABD'de yapılan araştırmaya göre erkeklerin kazandığı her 1 dolara karşılık kadınlar sadece 83 sent alıyor!

www.tomsguide.com

Bu oran siyahi kadınlarla kıyaslanınca daha da kötü bir hale geliyor. Pew Research Center'ın yaptığı ankette çalışanların aldıkları maaştan memnun olup olmadıkları sorulduğunda kadınların sadece yüzde 36'sının erkeklerin ise yüzde 42'sinin memnun olduğu ortaya çıktı. Ayrıca genç çalışanların yüksek maaş talep etmek konusunda çok daha çekingen oldukları da kaydedildi.

ABD'de maaş bilgisine dair şeffaf olma ve cinsiyetler arası maaş farklarını azaltma yönünde çaba gösterilse de ayrımcılığın önüne geçilmiş değil.

Yine de çoğu işveren iş ilanlarına maaş aralıklarını gösteren listeler eklemeye başlamış durumda. Bu sayede iş arayışında olan insanlar başvurmadan önce kendi kriterlerine göre pozisyonu değerlendirme şansı elde ediyor. Umarız bu konu küresel olarak da benimsenir ve kadınlar hak ettikleri karşılığı alırlar.

Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz? Haydi yorumlara! 👇

Bu içeriklere de bir göz atın! 👇

Pandemi Döneminde Kadın Mahkumları Sömüren Dev Yumurta Çiftliği
Londra'da Yaşayan Kadın ve Erkekler Cevaplıyor: İlk Buluşmada Hesabı Kim Ödemeli?
Zamanın İçinden Geçen Feminist Yazar Virginia Woolf'tan Kadın Olmaya ve Hayata Dair 30 Çarpıcı Alıntı

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
07.04.2023

Kadınlar erkekler kadar işlerinde iyi olamıyorlar. Bu seksist bir söylem değil bilimsel bir gerçek. Evrim böyle işliyor. Kadınlar iş ve aile arasında tercihlerini aileden yana kullanırken erkeklerin çok büyük yüzdesi işten yana kullanır. Unutmayın İK'cıların çoğu kadın oluyor ve onlarda kadınları işe almakta tereddüt ediyorlar. Peki bunun önüne nasıl geçilebilir? Esasında basit bence. Kadınlar kendilerine göre iş alanları yaratıp oralarda başarılı olabilirler. Zaten bence yakın veya orta vadede iş-güç kavramları tamamen bitecek.Bunların bir önemi kalmayacak.

07.04.2023

Şimdi şöyle birşey oldu bizde. Departman müdürü olarak bir kadın arkadaşımız işe başladı -sanırım oldu 3 yıl-. Başladıktan 1 yıl sonra hamile kaldı. Herkes çok sevindi, zaten şirket müdürü de kadın, o yüzden gayet normal ful destek olduk :) İzinleri bitti geldi bir yıl çalıştıktan sonra şimdi öğrendik ki, tekrar hamile :)) Kadın çalışıyor diye hayatını söndürecek, ailesini yakacak, terk edecek değil tabi. Ama gel görkü şirket müdürü şok içinde :) Kadın pozisyonunu çok hakediyor, çok da dolu, vasıflı biri ama müdür çok delirdi ve ciddi ciddi erkek müdür almadığıma pişmanım demekte!! Belki bu durumu atlatsak arkadaş eskisi gibi güzel güzel çalışır ama müdür bu bana ders oldu diyor.

07.04.2023

Sıktınız artık. ABD dediğiniz yer faşist feminazi mahallesi çoktandır. Diğer olasılıkları elemeden sadece cinsiyet üzerinden bir araştırma yapıp "Wage gap" diye zırlıyorlar yıllardır karşıda tonla argüman varken.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ