İş Dünyasının Yeni Üyeleri Z Kuşağı Personel Daha Fazla İzin Kullanıyor

İş dünyasında birçok insan zaman zaman hasta hasta çalışmayı deneyimlemiştir. Fedakarlık adı altında yapılan bu mesailerin işten çıkarılma söz konusu olduğunda da hiç göz önünde bulundurulmadığını herkes acı bir şekilde fark ediyor. Henüz yolun başındaki Z kuşağı ise bu konuyu çok erken fark etmiş durumda.

İş dünyasının en genç üyeleri olan Z kuşağı sessiz sedasız yeni bir trendi başlatmak üzere. İş dünyasında "izin kullanma" tabusunu Z kuşağı es geçmiş görünüyor.

Yapılan araştırmaya göre gençler hasta günlerini ve zihinsel sağlık günlerini artırıyorlar. Genç çalışanlar, kariyerlerinin henüz başında olmalarına rağmen, iş-yaşam dengelerini koruma adına daha fazla izin alıyor ve hatta izne çıkıyorlar.

CNBC-e'de yer alan araştırmaya göre; 25-34 yaş aralığındaki çalışanlar, daha yaşlı meslektaşlarına kıyasla daha fazla hasta günü kullanıyor. Ayrıca, 35 yaş altı çalışanların hastalık izni oranı, 2019'dan bu yana yüzde 29 artmış durumda.

Uzaktan çalışan gençlerde ise bu oran daha yüksek olarak hesaplanıyor. Bu durum, esnek çalışma ortamlarının gençler arasında daha kabul edilebilir hale gelmesiyle ilişkilendiriliyor.

Bu artışa en temel gerekçe olarak pandemi gösteriliyor. Pandemi döneminde sağlığın değerinin daha fazla anlaşılması, iş - hayat dengesinde hayatı ıska geçmeme istekleri bu durumun yaşanmasında ana sebep olarak görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Maaş Gecikmesi Yaşayan İşçiler İçin Yargıtay'dan Emsal Karar Geldi
İzmir'de Baba Vahşeti: 3 Çocuğunu Gözünü Kırpmadan Öldürdü
Aşırı Sağ Fikirleri Olan Neo-Nazi Grubun Lideri Konuştu: Neo-Nazi Değil Nasyonal Sosyalistiz

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Arabistanlı Lawrence Tarafından Pusuya Düşürülen ve 105 Yıldır Arap Çöllerinde Yatan Osmanlı Treninin Hikayesi
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
27.08.2024

Z kuşağının özünde var kaytarmak sıvışmak, ikide bir yok başım ağrıyor yok götüm ağrıyor yok kıçımda sivilce çıktı yok eniştem doğum yaptı diye bunların mazereti hiç bitmez, z neslinden elemanım var ordan biliyorum, haftanın iki günü kesin ama kesin firesi defosu var

Evet eğlence araçlarının artması ile birlikte daha da sıkılgan bir topluluk olduk. Günü kurtarmaya oynuyoruz her yerde.

28.08.2024

Çok saçma araştırmalar. Bu araştırmaları 20-30-40-50 önce de yapsalardı aynı sonucu alırlardı. Bu kuşak ile değil, yaş ile alakalı bir şey. Bırakın raporu, mazeretsiz işe gitmediğim günler bile oluyordu, keza arkadaşlarımın da ama belli bir yaştan sonra sorumluluklsr artınca bunlar geçmiş oluyor. Şimdilerde sürekli z kuşağı zamazingosu diye adlandırılan bir çok araştırma çöp olacak. Zaten tüm bunlar tamamen clickbait.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ