İş Değil Köle İlanı! Pasaportuna El Konulacak, Telefon Kullanmayacak Yabancı Uyruklu Bakıcı Arayan İlan Sahibi

Her gün birbirinden ilginç iş ilanlarına denk geliyoruz ama bu seferki farklı; sahibinden.com'da çıkan bu ilanla bakıcı değil, resmen köle aranıyor!

Hepimiz yaşlanıyoruz ve bakıma muhtaç bireyler haline geliyoruz. Bazılarımız tek başına yaşlılıkla mücadele etmeye çalışırken, bazılarımız da yardımlarla ayakta kalıyoruz.

Türkiye'de huzurevleri her ne kadar yaygın olsa da gelenekler büyüklerimizi oraya bırakmamıza izin vermiyor; biz de çözüm olarak bakıcı aramaya yöneliyoruz.

Ve ilan siteleri aracılığıyla bakıcı arıyoruz, özellikle tercihimizi yabancı uyruklu olanlardan yana kullanıyoruz.

Benzer bir ilan 2018 yılının Aralık ayında sahibinden.com'da çıktı: Yatılı, tecrübeli ve yabancı uyruklu bir bakıcı aranıyordu.

Buraya kadar her şey normalmiş gibi görünse de, ilanın detayları içinde yaşadığımız toplumun korkunç yanlarını ortaya koyuyordu.

İlana başvuran kişiler pasaportlarına el konulmasına razı gelecek, Türkçeyi iyi şekilde bilecek, Türk yemeklerine hakim olacak ve tüm bunlarla birlikte işini severek yapacak.

Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu birinin kısa zamanda Türkçe öğrenmesi ve Türk yemeklerine aşina olması tabii ki çok normal; bunlar öğrenilebilen şeyler elbette... Ancak pasaportuna el konulması, cep telefonuyla sınırlı bir şekilde konuşturulması, izin saatleri ve maaşın azlığı bunu bir iş ilanından ziyade bir köle ilanına dönüştürüyor!

İlana popüler internet sitesi Ekşi Sözlük'ün yazarlarından da tepkiler geldi.

Kendilerine bakıcı değil de köle arayan insanların kurduğu bu düzenin bir gün yıkılması dileğiyle...

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
05.03.2019

Pasaporta el koyacak kadar güven duymayacaksan zaten evine almayacaksın.Çok iyi Türkçe bilecekse ve Türk yemekleri zıkkımlanacaksan Türk yardımcı bulacaksın ki böylece pasaport sorununuda aşmış olacaksın.3 ay Bodrum'da götünü gezdirmeyi biliyorsan bu insan evladına da emeğinin karşılığı olan parayı vereceksin.İnsanlara üç kuruş paranla böyle muamele etmemeyi öğrenmeyi de unutmayacaksn.Bak nasıl -ceksin -caksın güzel mi?

Modern görünümlü derken, Şeyma Subaşı gibi mi mesela? Türk yemekleri derken patlıcan oturtma, kol böreği mi mesela? Referans derken Türkmenistan Devlet Başkanı mı mesela? Ailenin koyduğu derken??????

05.03.2019

2400 TL ile ruhunu almak için ilan açsaydı keşke direk

TÜM YORUMLARI OKU (37)