İş Başvurusu İçin Yazdığın Mailin Doğru Olduğundan Emin misin? İşte Mail Yazmanın Basit Ama Önemli 10 Altın Kuralı

E-postalar artık günlük hayatımızda önemli bir yere sahip. Neredeyse bütün önemli işlerimizi mail yazarak hallediyoruz. Ne kadar basit görünse de aslında mail yazmanın da bazı önemli kuralları var. İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Aysel Gündoğdu Twitter hesabında bu kuralları yazdı. Biz de sizlerle paylaşmak istedik. 😇

Keyifli okumalar! 

E-postalar artık hayatımızın bir parçası. Gerek okulda gerek iş yerinde gerekse iş ararken sürekli mail yazıyoruz. Peki yazdığımız mailler ne kadar doğru ya da karşı tarafı ne kadar memnun ediyor? Gelin hep birlikte mail yazmanın basit ama önemli kurallarına bakalım.

1. Öncelikle mail yazarken mutlaka selam vererek başlamalısınız. Örneğin "Merhaba" ya da "Selamlar" gibi...

2. Konu satırına konuyu açık, anlaşılır bir şekilde yazmalısınız.

3. Konunun ne olduğunu yazmanız önemli. Kesinlikle, "önemli" ya da "acil" gibi baskı yaratan kelimeler kullanmamalısınız.

4. Sadece dosya paylaşmak için boş bir mail atmamalısınız. Boş mail yerine dosyanın içeriğiyle ilgili kısa da olsa birkaç cümle yazmalısınız.

5. "!!!" ya da "???" gibi işaretler kullanmamalısınız.

6. Cümleleri büyük harf kullanarak yazmamalısınız. Bu, sizin karşı tarafa bağırdığınız anlamına gelebilir.

7. Kızgınken mail yazmamalısınız. Bu, sizin geri dönüşü olmayan cümleler kurmanıza neden olabilir. Bu nedenle sakin bir şekilde mail yazmalısınız.

8. Açık ve anlaşılır cümlelerle kendinizi ifade etmelisiniz. Uzun, toparlayamayacağınız cümlelerden kaçınmalısınız.

9. Mailinizi iyi dileklerle bitirmelisiniz. "İyi çalışmalar" gibi...

10. Ve son olarak, mutlaka yazdıklarınızı son bir kez okumalısınız.

Popüler İçerikler

Osman Gökçek’in Cumhuriyet Resepsiyonunda Giydiği Fiyatıyla Dudak Uçuklatan Ayakkabıları Gündem Oldu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Paylaşımında Kendisini Es Geçen Tarkan'dan Norm Ender'e İnce Hareket!
Skandallar Bitmiyor: Ablası MasterChef Beyza'nın "Tesettürlü Olduğu İçin" Tepki Gördüğünü İddia Etti!
YORUMLAR

Bunlar zaten günlük konuşmadaki genel görgü kurallarının maile uyarlanmış hali gibi. Bunları bilmese bile akıl edemeyen de ne bileyim mail atmasa da olur bence.

23.01.2019

İçeriği okudum. Sadece şunu söylüyorum; Bakın bu işleri böyle böyle kalıplaştırıyorsunuz. Sonra da herkes bilsin istiyorsunuz. Bilmeyen ya da yanlış yazanlar olduğu zaman direk eliyorsunuz. Bu salaklıktır. İnsanları kategorize etmektir. Bu iş hayatı falan da değildir. Arkadaş ne sıkıntılı tiplersiniz la siz. Altı üstü iş hakkında bilgilendirme, görüşme vs. Hayır evrende çük gibi bir şeysiniz yaptığınız şeylere bak.

25.01.2019

bu içerikte anlatıldığı şekilde mail yazmamak "mobing" olarak görülür. içerik tamamen doğru ve yapılması gerekli olan bir içerik. 1) subject'e "acil" yazıldığı zaman o maili en son yapılacaklar listesine eklerim. çünkü bunu bu şekilde belli kişiler yazar. onların her işi "acil"dir. 2)özellikle "ünlem" kullananların maillerini okurum ve silerim. kimse kimseye "emrivaki"sayılacak şekilde ünlemli mailler atmamalı (şirkette birisi girişi bile şöyle yapıyor "günaydın!!!!" bu ne ya) 3) mümkün olduğunca mail attığım kişinin adını selam kısmına yazarım. bana da bir merhaba bile yazamamış olan "egolular"dan gelmiş olan mailleri kaile almam. 4) büyük harf ile yazmak konusunda ise çok sorun etmiyorum. bir çok çalışan caps lock açık çalışabiliyor ve kapatmadan hızlı bir mail atması gerekebiliyor. ne kadar saygılı olunursa atılan mailin işlevselliği de o kadar çok olur.. bence önemli bu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ