E-postalar artık günlük hayatımızda önemli bir yere sahip. Neredeyse bütün önemli işlerimizi mail yazarak hallediyoruz. Ne kadar basit görünse de aslında mail yazmanın da bazı önemli kuralları var. İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Aysel Gündoğdu Twitter hesabında bu kuralları yazdı. Biz de sizlerle paylaşmak istedik. 😇
Keyifli okumalar!
Bunlar zaten günlük konuşmadaki genel görgü kurallarının maile uyarlanmış hali gibi. Bunları bilmese bile akıl edemeyen de ne bileyim mail atmasa da olur bence.
İçeriği okudum. Sadece şunu söylüyorum; Bakın bu işleri böyle böyle kalıplaştırıyorsunuz. Sonra da herkes bilsin istiyorsunuz. Bilmeyen ya da yanlış yazanlar olduğu zaman direk eliyorsunuz. Bu salaklıktır. İnsanları kategorize etmektir. Bu iş hayatı falan da değildir. Arkadaş ne sıkıntılı tiplersiniz la siz. Altı üstü iş hakkında bilgilendirme, görüşme vs. Hayır evrende çük gibi bir şeysiniz yaptığınız şeylere bak.
bu içerikte anlatıldığı şekilde mail yazmamak "mobing" olarak görülür. içerik tamamen doğru ve yapılması gerekli olan bir içerik. 1) subject'e "acil" yazıldığı zaman o maili en son yapılacaklar listesine eklerim. çünkü bunu bu şekilde belli kişiler yazar. onların her işi "acil"dir. 2)özellikle "ünlem" kullananların maillerini okurum ve silerim. kimse kimseye "emrivaki"sayılacak şekilde ünlemli mailler atmamalı (şirkette birisi girişi bile şöyle yapıyor "günaydın!!!!" bu ne ya) 3) mümkün olduğunca mail attığım kişinin adını selam kısmına yazarım. bana da bir merhaba bile yazamamış olan "egolular"dan gelmiş olan mailleri kaile almam. 4) büyük harf ile yazmak konusunda ise çok sorun etmiyorum. bir çok çalışan caps lock açık çalışabiliyor ve kapatmadan hızlı bir mail atması gerekebiliyor. ne kadar saygılı olunursa atılan mailin işlevselliği de o kadar çok olur.. bence önemli bu.