İş Bankası Mobil Çöktü Mü? İş Bankası Mobil Sorunu Düzeldi Mi?

Geçtiğimiz günlerde Akbank’ta yaşanan ve dünya bankacılık tarihine geçen çökme sorunu sebebiyle, vatandaşlar kullandıkları bankaların mobil uygulamalarına giremeyince şikayetlerini dile getiriyor. İş Bankası kullanıcıları, dün akşam yaşanan sorun sebebiyle sosyal medyada isyan etti. İş Bankası mobil uygulamasına uzun süre giriş yapılamadı. Peki, İş Bank mobil düzeldi mi? İşte tüm detaylar…

İş Bank Mobil Çöktü

Türkiye İş Bankası kullanıcıları, dün gece saatlerinde mobil üzerinden hesaplarına girmeye çalışırken teknik bir sorunla karşılaşıldı uyarısı aldı. Hesaplarına giremeyen kullanıcılar, sosyal medyada ‘İş Bank mobil çöktü mü?’ sorusunu sormaya başladı. Türkiye İş Bankası’nda sorunla ilgili açıklama gelmezken, sosyal medyada konu ile ilgili bir sürü mesaj paylaşıldı.

İş Bank Mobil Sorunu Düzeldi Mi?

Dün gece saatlerinde başlayan İş Bank Mobil sorunu, kısa süre sonra düzeldi. Kullanıcılar, hesaplarına sorunsuz şekilde girebiliyor. 

Türkiye İş Bankası tarafından çökme sorununun neden olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

Akbank’ta 3 Gün İşlem Yapılamamıştı

Akbank’ta 5 Temmuz Pazartesi’yi 6 Temmuz Salı gününe bağlayan gece ana bilgisayarda bir yazılım güncellemesi yapılmak istendi. Finans kuruluşları başta olmak üzere büyük kurumsal şirketlerce kullanılan ve IBM tarafından geliştirilen veritabanı yönetim yazılımı DB2’nin yükseltilmesi işlemi sırasında sistem çöktü.

Yazılım güncellemesi sırasında başlayan bu sorunun ardından, yapılan son yükseltme işlemi geri alınmaya çalışıldı. Ancak bu defa de ana bilgisayara erişimde kesintiler yaşanmaya başladı ve veritabanı kilitlendi. Diğer bir ifadeyle yazılım güncellemesi esnasında yaşanan sorun, domino etkisi yaratarak, şubelerin yanısıra ATM, POS, mobil ve internet bankacılığındaki işlemleri yapılamaz hale getirdi ve müşteriler yaklaşık üç gün boyunca sorun yaşadı.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!