İş Arayanların Dikkatine! Tüm Türkiye’deki Açık İş İlanları Tek Bir Platformda Toplanacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Türkiye’nin 81 ilinde açılan tüm açık iş pozisyonları tek bir platformda toplanacak. Bu sistemde vatandaşlar kendilerine en uygun işleri hiçbir ücret ödemeden tek noktadan görebilecek ve kısa sürede iş sahibi olabilecek. Platform 1 Ocak itibarıyla kullanılmaya başlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın devreye alacağı ‘Türkiye’nin İş Kapısı Platformu’ iş arayanlar için süreci kolaylaştıracak.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; İstihdam süreçlerini dijitalleştirerek platform iş arayanların ilanlara tek noktadan erişebilmesine olanak tanıyacak.

Kurulacak platform ile hem İŞKUR’da açılan iş ilanları hem de özel istihdam bürolarına ait birçok farklı internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara iş arayanlar tek platform üzerinden ulaşabilecek.

Açık iş pozisyonlarının özel istihdam bürolarına bildirilmemesi durumunda ceza uygulanacak. Bildirim yapmayan bürolar önce ihtar edilecek, uyarıya rağmen 7 gün içinde yükümlülüğü yerine getirmeyenlere ise 136 bin 190 TL idari para cezası uygulanacak.

Aynı ihlalin bir yıl içinde tekrarlanması halinde ceza 272 bin 380 TL’ye çıkacak.

‘Künye Takibi’ Kararıyla ‘Güvensiz Oyuncaklar’ Piyasadan Siliniyor: Yeni Dönem 1 Ocak 2026’da Başlıyor
İstanbul, Ankara ve İzmir'de Sıcaklıklar 8 Derece Birden Düşecek
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Eurovision 2024 Birincisi Nemo, İsrail’in Katılımını Ödülünü Geri Vererek Protesto Etti
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Yaşamını Yitirdi
Müstehcen Sahneler Dikkat Çekmişti! Asena Keskinci'nin Jasmine Dizisine İnceleme Başlatıldı
YORUMLAR
24.11.2025

Tebrik ederim cok sevindim, ceza yujsekligi cok caydirici, fikir cok saglam. İNŞALLAH su 70 bin maas +kalacak yer+sigara+yemek+sigorta veren meshur cobanlik ilanlarini da koyarlar. İki altyazisiz orjinal dilinde film indirip piknige gitmisken bir iki hayvanla ilgilenip 150 binlik kar elde etmek... Hayalimdeki meslek. (Wat, erasmus ve istanbulda ingilizce lisans yapmis bir insan olarak devletimden alabilecegim maks verim o pozisyonda)

24.11.2025

1- zaten işçiden ücret alınması yasaktı hala yasak. 2-bahsedilen uygulamada ise sadece yonetmelik değişmiş olup henüz hiçbir uzmanın dahi nasil olacagiyla alakali fikri bulunmuyor. Kaldı ki İnternet sitesinde bile böyle bir hazırlık yok. Yani uygulamaya ancak 1 sene sonra geçirilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ