İrlandalı Ünlü Sanatçı Sinead O'Connor Müslüman Olduğunu Açıkladı, Yeni Adı 'Şüheda Davitt'

Geçtiğimiz yıl intiharın eşiğinde olduğunu söylediği bir video ile gündeme gelen dünyaca ünlü İrlandalı kadın şarkıcı Sinead O'Connor, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Müslüman olduğunu açıkladı. 'Müslüman olduğum için gurur duyuyorum' diyen ünlü şarkıcı, adını da Şüheda Davitt olarak değiştirdi.

51 yaşındaki şarkıcı geçtiğimiz yıl yayınladığı bir videoda yalnız olduğundan ve intihar etmek istediğinden bahsetmişti👇

Sinead O’Connor Zor Durumda: 'İntiharı Düşünüyorum ve Bir Otelde Yalnızım'

'Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor'

AA'nın Irish Post Gazetesi'ne dayandırdığı haberine göre, Sinead O'Connor sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştığı mesajlarda hayranlarına Katolik Hristiyanlığı terk ederek İslam'ı seçtiğini duyurdu.

O'Connor, Müslüman olduktan sonra adını da 'Şüheda Davitt' olarak değiştirdiğini duyurdu ve başörtülü fotoğraflarını paylaştı.

Yeni adıyla Şüheda Davitt, Bakara Suresi'nde geçen Hazreti Musa'nın "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım" sözünü de yeni hesabından paylaştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Davitt, ayrıca ezanı kendi üslubunda seslendirdiği bir video da paylaştı 📹

Sinead O'Connor, 1990'lı yıllarda Katolikliği seçerek Magda Davitt adını almıştı.

8 Aralık 1966, Dublin doğumlu olan İrlanda kökenli şarkıcı, söz yazarı ve besteci olarak da biliniyor. Bu güne kadar Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yapan O'Connor, Nothing Compares 2 U adlı şarkısıyla 1990 yılında Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Ancak ödülü reddetti. 

O'Connor, politik kimliğini sanatıyla birlikte ön plana çıkararak, ABD ve savaş karşıtı bir çizgi izledi. 1992 yılında Papa II. Jean Paul'ün katolik kilisesindeki cinsel tacize sessiz kalmasını protesto için Papa'nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmasıyla dindar kamuoyunun tepkisini çekti.

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.10.2018

Ateist olarak fikir,inanç özgürlüğünden bahsediyorsunuz ancak müslüman olan birine tahammül edemiyorsunuz gerçekten çok ilginç. Ortadoğu'da siz insanların gerçekten Kuran okuduğunu mu sanıyorsunuz? Türkiye'de insanlar müslüman olduğunu söylüyor ülkenin sadece %7 si namaz kılıyor %4 ü Kur'an okuyor bu istatistiklerden kaçınızın haberi var acaba? Bu insanlar Kur'an'a değil kendi uydurdukları hurafelere inanıyor. Din adamları kurandaki gerçeklerin ortaya çıkmaması için ve Kur'an okunmamasi için ellerinden geleni yapıyor. Size bir örnek vereyim mi? Nebe suresi 33.ayet yıllarca "göğüsleri tomurcuklanmiş huriler kadinlar" şeklinde çevrildi. Araştırmayan sorgulamayan insanlar da buna inandı. Fakat ayette ne kadın kelimesi ne de huri geçiyor. Sadece meyve tomurcugundan bahsediyor. Buraya gelip de "ben Kur'an okudum sorguladim ateist oldum" diye yalan atmayın.

Pasif Kullanıcı
26.10.2018

Çoğunuzun araştırdığı sorguladığı yok. Herhangi bir bilime ait bir kitabı bir kere okuyarak nasıl ki "ben bu alanda bilgi sahibiyim" diyemezseniz bir kereliğine roman okur gibi Kur'an i okuyarak da bilgi sahibi olamazsınız. Okumak değil okuduğunu anlamak ve üzerine düşünmek kafa yormak daha önemli. Okuyup da not almiyorsaniz hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir. Beyninin sinaptik budama yapmadığını iddia eden varsa beri gelsin.

25.10.2018

Objektif ve realist bir şekilde dinler tarihini araştırıp üç büyük dini ve kitabını okuyan birinin herhangi bir dine inanması imkansız. Bu abla da büyük çoğunluk gibi kolayı seçip düştüğü psikolojik buhrandan din değiştirerek çıkma yolunu denemiş. Ya da tamamen popülizm ve ilgi meraklısı... İnsan ezanı bari ezberler onu bile bakarak okudu. Neyse ablaya yeni dininde başarılar uzakta durma gel ortadoğu'da yaşa ve gör İslam nasıl bir din. Cat Stevens'in ben önce Müslümanları tanısaydım asla Müslüman olmazdım demesi gibi davulun sesi uzaktan hoş geliyor...

25.10.2018

İlk defa sana hak veriyorum çukulatam ama yarısına kadar ,''ırk, dil, din, mezhep, cinsiyet ayrımcılığına da karşıyım. Galiba ben her şeye karşıyım :))''demişsin bir de üstüne - ''Neyse ablaya yeni dininde başarılar uzakta durma gel ortadoğu'da yaşa ve gör İslam nasıl bir din'' yine çeliştin olum yine çeliştin kendinle. İslam dinine mensup olan her insanı aynı kefeye koyup alttan alttan islama karşı antipatik bir yaklaşım sergiliyorsun bu coğrafyada dinini özgürce yaşayıp etliye sütlüye karışmayan ve ibadetin bireyde başlayıp bireyde bittiğini savunan bir çok insan evladı var bu yüzden her yiğidi aynı kefeye koyamazsın . Bir yorumunu daha kanıtlarla çürütmüş oldum daha ne kadar devam ediceksin merak ediyorum.

26.10.2018

İ N S A N L A R I N G Ö R Ü Ş L E R İ N E S A Y G I D U Y U N ''A R T I K'' , ,

26.10.2018

işte bu

TÜM YORUMLARI OKU (144)