İranlıların Türkiye ve Türkler Hakkındaki Düşüncelerini Gözler Önüne Seren 15 Madde

1. "İranlıların genellikle Türkiye hakkında çok güçlü bir pozitif ya da negatif duyguları yok. Sanırım Türkiye'yi harika bir tatil cenneti olarak görüyorlar ve ötesini çok düşünmüyorlar."

- Mohsen Mahdavi

2. "İranlılar Türkiye'yi en güçlü ve en modern komşuları olarak görüyorlar (ki bu doğru). Sokaklarda insanların İran'ın ekonomik yönden nasıl Türkiye'nin gerisinde kaldığını konuştuklarını duyabilirsiniz."

- Mohsen Mahdavi

3. "İranlıların çoğu Türkiye'yi ve Türk insanını çevredeki diğer ülkelere tercih eder. Türkiye'yle kıyaslandığında çevredeki diğer ülkelerin daha az medeni olduğu aşikar."

- Mohsen Mahdavi

4. "İran'ın eğitimli kesimi Türkiye'yi hem laik hem de Müslüman bir ülke olması açısından (en azından yakın zamana kadar) bir sembol olarak görüyorlar ve eğer islam devrimi olmasaydı bugün bizim de aynı böyle bir ülke olacağımızdan bahsediyorlar."

- Mohsen Mahdavi

5. "İran'da yaşayan Azerilerin bir kısmında Türkçülük hareketi devam ediyor. Bu akımın daha da yayılması için Türk hükümetinin de gayret sarf ettiği söyleniyor."

- Mohsen Mahdavi

6. "Türkler ailelerine çok bağlı insanlar. Bu durum hem şehirlerde hem de kırsal kesimde böyle. İnsanlar ailelerinden uzakta bile olsalar akıllarında devamlı aileleri var."

- Mehran Janghorbani

7. "Türk insanı dış görünüşe çok fazla önem veriyor. Giyimlerine çok özen gösteriyorlar, çok fazla alışveriş ediyorlar ve diğer insanları da görünüşlerine göre yargılıyorlar."

- Mehran Janghorbani

8. "Türkler bize göre birbirlerine karşı daha sadıklar ve sosyal yönleri kesinlikle daha kuvvetli. Türkiye'de bir futbol takımı ya da bir politik görüş adına sosyal grup oluşturmak çok daha kolay."

- Mehran Janghorbani

9. "Türkiye'de yaşadığım süreçte gözlemlediğim en belirgin durum Türk insanının her şeyden çok şikayetçi olması. Herkes devamlı havadan, hükümetten ya da bunun gibi şeylerden dert yanıyor."

- Mehran Janghorbani

10. "Türklerin İslam anlayışı biraz farklı. Her istediklerini giyiyor, alkol tüketiyorlar; fakat Ramazan ayında da oruç tutuyor, ezan sırasında müziğin sesini kısıyorlar. Bir şeye ya inanırsın, ya da inanmazsın; sanki yalnızca hoşlarına gidenleri seçiyorlar."

- Mehran Janghorbani

11. "Bu bahsettiklerim dışında İran ve Türkiye birbirine kültürel ve davranışsal olarak çok benziyor. Türkiye'de yaşadığım dönemde çok değerli arkadaşlar edindim."

- Mehran Janghorbani

12. "Bir İranlı olarak Türkiye'yi çok güzel buluyorum. Oraya pek çok kez gittim ve bence Türkler çok dostane ve açık kafalı insanlar."

- Arvin Esfahani

13. "Dünyanın pek çok farklı yerinde bulundum ve Türkiye dışında hiçbir yerde, türbanlı bir kadınla şort giymiş bir kadının yakın arkadaş olduklarına, hatta aynı sokaklarda gezdiklerine dahi şahit olmadım."

- Arvin Esfahani

14. "Bence Türkler çok zeki ve çalışkan insanlar. İran'da kendi işinin sahibi olan ve milyon dolarlar yatırarak buraya lüks oteller inşa eden pek çok Türk tanıyorum."

- Arvin Esfahani

15. "Bence Türk milleti bize en çok benzeyen millet. Hem pozitif, hem de negatif yönleri açısından..."

- Anonim

Popüler İçerikler

Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Ölüm Haberiyle Hepimizi Şoke Eden Avrupa Yakası'nın Kubilay'ını İlk Kez Bu Sahne ile Tanımıştık!
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik'in Ölüm Haberinin Ardından Gülse Birsel'den Paylaşım Geldi!