İranlı Yönetmen ve Oyuncu Eşi Evde Ölü Bulundu!

İran'lı ünlü film yönetmeni Dariush Mehrjui ve oyunculuk yapan eşi Vahideh Mohammadifar, Tahran'daki evlerinde ölü bulundu. Bıçaklanalarak öldürülen çiftin katilinin kimliği henüz belirlenemedi.

1970'lerin başında İran sineması için önem arz eden filmler çeken Dariush Mehrjui, İran yeni dalga sinemasının mihenk taşlarından biriydi.

Dariush Mehrjui, uzun metraj filmi "The Cow" ile 1971'de Venedik Film Festivali'nde FIPRESCI Uluslararası Film Eleştirmenleri Ödülü'nü kazanmıştı.

Mehrjui, 2002'de 'To Stay Alive' ile Cannes'da 'Belirli Bir Bakış Ödülü'nün sahibi olmuştu. 1998'de Chicago Film Festivali'nde 'The Pear Tree' ile 'Gümüş Hugo ödülü'nü kazanan İranlı yönetmen, 'Sara' filmi ile 1993 San Sebastian Film Festivali'nde ödül almıştı.

Dariush Mehrjui, Tahran İslam Yönetimi'ni en açık dille eleştirenlerden biriydi. Diğer yönetmenler gibi o da uygulanan sansüre şiddetle karşı çıkıyordu.

Geçen sene vizyona giren 'A Minor' filminin İran'da yasaklanması sonucu Mehrjui, bir eleştiri videosu yayınlamıştı.

İran'lı ünlü sinemacı Darius Mehrjui ve oyuncu eşi Vahideh Mohammadifar, Tahran'daki evlerinde ölü bulundu. Çiftin bıçaklanalarak öldürüldükleri tespit edildi.

Vahideh Mohammadifar'ın geçen günlerde bıçaklanma tehdidi aldıkları hakkında yayımladığı bir video olduğu medyada yer buldu.

İran Devlet Haber Ajansı (IRNA), cinayetin yektililer tarafından araştırıldığını açıkladı. Yetkililer cinayetin sebebi ile ilgili şimdilik bir açıklamada bulunmadı.

Diğer başlıklara da bakabilirsiniz 👇

Sacha Boey Türk Milli Takımı'na Seçilebilir mi?
Murat Dalkılıç İngiltere'ye Taşınma Nedenini Açıkladı!
UNICEF ve DSÖ'den İsrail'e 'Gazze' Çağrısı: 'Hasta ve Yaralılar İçin Ölüm Cezası...'

Popüler İçerikler

Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Doğukan Güngör, "Kızılcık Şerbeti Bitsin" İddialarına Son Noktayı Koydu!
YORUMLAR
15.10.2023

O yetkililerin parmagi olmasin?

Pasif Kullanıcı
15.10.2023

Onedio'dan 100 kere atılan orçocuğu umut 101. hesabıyla graz'daki hücre evinden yine damlamış amk yerine :) :) Amına kodumun fettoşçusu, seçimi 15. biz kazandık ülke bizim, senin gibi orospu çocuklarını da ülkeden siktir ettik :) Ömrünün sonuna kadar avusturyadaki hücre evinden internet köşelerinde Türk milletine nefret kusarak yaşayıp geberip gidecek bir böceksin sen :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ