İranlı Kadınların Verdiği Mücadelenin Sonuçlarını Aldığını Gösteren Bu Görüntüler Hepimize Umut Veriyor

İran'da Mahsa Amini’nin öldürülmesi üzerine büyük protestolar başlamış, İranlı kadınlar yıllardır süren baş örtüsü kurallarına karşı çıkmışlardı. İran’da başlayan bu protestolar dünyanın her yerinden destek görmüş, hatta ünlü birçok kadın saçlarını keserek İran halkının yanında olduklarını göstermişti.

İran’da verilen mücadelenin herhangi bir işe yaramayacağı, rejimin her şekilde bu hareketi bastırabileceği söyleniyordu.

Fakat Tahran Kitap Bahçesi’de çekilen bu görüntüler protestoların karşılık bulduğunu gösteriyor.

Başörtüsü 'Yönetim Kurulu Adaylığına' Uygun Bulunmayan Kadın Başörtüsünü Fırlatarak Salondan Çıktı
1910'lardan 2010'lara... 100 Yıl İçinde Kadın Modası Nasıl Değişti?
İnsanlara Bakarak Hangi Kitabı Seveceğini Tahmin Etmek Kolay! Peki Arabalara Göre Tahmin Yapabilir miydiniz?

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
01.03.2023

Oh be ne guzel soyle ya. Kimse kimseyi kapanmaya zorlayamaz. Acilan acilsin kapanan kapansin arkadas, herkesin dini kendine, devlete ne amk.

01.03.2023

Tesettürlü - açık, hiçbir kadına şiddet hakkı yoktur. 18 yaşında çarşaflıyım Elhamdülillah, gurur duyuyorum. Açık arkadaşlarım da var, onlar bana saygı duyuyor. Elbette bir Müslüman olarak kapalı olmalarını isterim, Allah'ın emirlerine uysunlar isterim. Anlatırım da, ama kimseyi zorlayamayız. İslam barış dinidir. Umarım herkes önyargılarından kurtulur.

Tamamen ilkokul bilgisiyle kulaktan dolma şeylerle konuşuyorsunuz islam barış dini imiş hikaye bunlar bir kere arap coğrafyasının yarısına islam savaşla yayılmıştır İslam'da cihat denen bir kavram var bir kere cihadın ülkeyi işgal edip herkese dini anlatıp geri dönmek falan mı zannediyorsunuz ilkokulda size hz muhammedi iyi göstermek için güzel güzel hikayeleri anlatmışlar olayın karanlık tarafından haberiniz yok kuran kendisiyle çelişsin sizde kendi içinizde çelişin neticesinde kuranda herkes istediğini isteği şekilde anlayıp uygulayabiliyor.

02.03.2023

darısı ülkemin başına, dünyanın tüm kadınlarının özgür ve güvende olduğu günleri görmek dileğiyle irandaki tüm kadınlara sarılmak istedim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ