İranlı Kadın Rapçi Böyle Gözaltına Alındı: 'Nefes Alamıyorum'

18 yaşındaki Sara adlı kadının, ABD'de öldürülen George Floyd gibi 'Nefes alamıyorum' dediği belirtildi.

İranlı muhalif gazeteci ve aktivist Masih Alinejad, Twitter paylaşımında genç bir kadının gözaltına George Floyd gibi gözaltına alındığı anların görüntülerini paylaştı.

Masih Alinejad, görüntülerle ilgili şu notu düştü:

'Nefes alamıyorum ”diyor 18 yaşındaki İranlı kadın rapçi Sara, Borazjan şehrinde vahşice tutuklandı. Suçu mu? Kadınlar için şarkı söylemenin yasak olduğu bir ülkede şarkı söylemeye cesaret etti.

Yakın arkadaşı bana şöyle dedi: Nerede tutulduğunu kimse bilmiyor. Hepimiz endişeliyiz. Onun sesi olun.'

Alinejad'ın paylaştığı görüntüler 📹

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Narin Güran Soruşturmasında Süreç Tıkanıyor: Kimlik Kartına Kadar Düşünmüşler!
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
YORUMLAR
27.05.2021

Bu şeriat isteyen orospu çocuklarını elimde imkanım olsa alayını şeriat olan ülkelere postalardım. Daha yakın zamanda bir tanesini üşenmedim ciddiye alıp konuştum. Dedim ki şeriat olan ülkelerin hali ortada, bana bir tane şeriat ile yönetilip refaha kavuşmuş ülke göster, diyor ki onlarınki gerçek şeriat değil, biz gerçek şeriatı getirirsek onlar gibi olmayız. Dedim peki, doğru diyelim, arabın dinini araptan daha iyi bildiğinizi iddia ediyorsun, neye güvenerek bizim ülkemizde uygulanacak şeriatın gerçek şeriat olacağını? Ya bunlar da bizi aynı diğer şeriat ülkeleri gibi yaparsa? Yok yapmaz diyor. Siken mi sabaha mı bırakırsın. Bu orospu çocuğu aynı zamanda ülkenin ekonomisinin göt olduğunu ve fırsatı olursa yurt dışına çıkmak istediğini de söylüyor! Kanser virüsü gibi şerefsizler...

27.05.2021

@mk yorumunu okudum istemsizce sinirlendim ana avrat küfür ettim arkadaşına selam söyle o piçe

27.05.2021

Bütün dünyanın hali bok içinde de, Müslüman ülkelerin hali daha bir felaket, daha bir kötü, Kapitalizm dünyayı her anlamda çöküşe boka çevirdi, yalnız daha kötüsü müslüman ülkelerde yasa hukuk işlemiyor, ölen ölür kalan sağlar bizimdir hesabı! ülkemiz dahil her gün bir polis, bekçi şiddeti kol geziyor, saçma yasaklardan herkes etkileniyor.. korku salıp beyaz adlandırdıkları cehennem saraylarına bir duvar örüyorlar.. Habere gelince, şarkı söylemenin yasak olduğu şeriatınız, yerin dibine batsın, alkol dahil yasakladığınız her sey, haksız vergileriniz, şiddetiniz, din adına yapıldığı söylenen faşist yasaklarınız, şer'i inancınız hukukunuz yerin dibine batsın.

27.05.2021

müslüman ülkelerde yaşayan kadınlara üzülüyorum):

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ