İran: 'Suudi Uçakları Büyükelçiliğimizi Vurdu'

Tahran yönetimi, Yemen'deki İran büyükelçilik binasının Suudi savaş uçakları tarafından vurulduğunu, saldırıda bazı elçilik görevlilerinin yaralandığını duyurdu.

İran, Yemen'in Başkenti Sana'daki İran büyükelçilik binasının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Caber Ensari, bazı görevlilerin yaralandığını ve elçilik binasında hasar oluştuğunu söyledi. Ensari, saldırının 'diplomatik misyonları koruyan tüm uluslararası konvansiyonlara aykırı' olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Ahmed Aseri ise, İran'ın iddiasını araştırdıklarını söyledi. Aseri, hava saldırılarında Husi'lerin Suudi Arabistan'a saldırı düzenlemek için kullandıkları üsleri hedef aldıklarını belirtti. Aseri, Husilerin, sivillerin kullandığı binalarda saklandıklarını, bu binalar arasında 'terk edilmiş elçilik binaları' olduğunu söyledi.

Reuters, Al Jazeera

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.01.2016

Ne çok bilionuz amk herşeyi. Şu yazılanları görenlerde interpol de falan çalıştığınızı düşünür. İki gram bilginiz ile kıçınızdan uydurduğunuz teorileri gerçeklere dönüştürmüşsünüz. Türk halkı harbi mal ya

Beklenen de bu.. Şunu açıklığa kavuşmak gerekirse; Suudi Ordusunun çoğunluğu paralı askerlerden oluşuyor. Bu nokta çok ciddi bir zaafiyet. Yani ordu milli olmadığı için kendi kafasına göre hareket edebilen ama duygulardan yoksun paralı askerler her şeyi yapar. Yoğun medya manipülasyonu yüzünden fazla haberdar olamadığımız Suudi - Yemek savaşı şu an devam ediyor tam da burada paralı askerler kesin Suudi generallerden değil, başka emirden (büyük olasılıkla ABD) almıştır. Büyükelçi binasını vurmak o kadar kolay mı? Cesaret ister. İranın kendi milli ordusu vardır bu sayede olası Suudi - İran savaşında İran öndedir. Yemen'e gelince Suriye'de olanlar yüzünden fazla bilgi sahibi değiliz görünüşe bakılırsa Yemen halkının ta kendisi olan Devrimciler Komitesi ile Suudiler-IŞİD arası savaş halinde.. En son öğrendiğim kadarıyla birkaç ay önce Devrimciler Komitesinin bir parçası Husiler güney Suudi şehrilerini ele geçirmişti. Suudi Ordusu kendi kendini bile koruyamadığı kanıtlanmış oldu..

08.01.2016

ABD'den onay almadan Suudi'ler tuvalate gidip sıçamazlar. Az değil onlar. ABD sırf para kazanmak için ihtiyacı olmadığı halde silah almaya zorluyor zaman zaman Suudi'leri. Adamlarda para çok nasıl olsa. Suudilerin Silah bütçeleri 43 milyar dolar ki bu tüm dünyanın neredeyse 3'de 1 demek.

07.01.2016

3.dünya savaşı başlama düdüğüyle beraber hareketlendi...

TÜM YORUMLARI OKU (16)