İran Sınırına Duvar, Hendek ve Kuleler İnşa Ediliyor

Son dönemde kaçak girişlerle gündeme gelen Türkiye-İran sınırına modüler duvar ve akıllı kuleler yerleştiriliyor.  Modüler duvar çalışmalarında şu ana kadar 3 kilometrelik bölümün montajı tamamlandı, 110 kilometre hendek kazıldı, 76 monoblok ve lego kule inşa edildi.

Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkari'nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre kurulan beton santrallerinde üretilen 3 metre yüksekliğinde, 2 metre 80 santimetre genişliğinde ve 7 ton ağılığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına döşeniyor.

İlçe sınırlarında 63 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının 3 kilometrelik kısmı tamamlanırken, güvenlik duvarına paralel olarak hendek kazma çalışmaları da devam ediyor.

Sınır hattının daha güvenli hale getirilmesi için 110 kilometre hendek kazıldı, 76 monoblok ve lego kule inşa edildi, 103 elektro optik kulenin yapım çalışmaları da sürüyor.

Güvenlik güçlerinin mayın temizleme faaliyeti de yürüttüğü sınır hattının gözetleme ve haberleşme kuleleri ile komuta kontrol merkezleri sayesinde kesintisiz ve etkin gözetleme imkanına kavuşturulması hedefleniyor.

Toplu Halde Türkiye'ye Giren Göçmenlerin Tepki Çeken Görüntüleri: 'Hani Sınır Namustu?'
Daha da Artabilirmiş: Günde 500-1000 Afgan Kaçak Yollardan Türkiye'ye Giriyor
Günde Bin Kişi Sınırı Geçiyor: Afganistan'dan Türkiye'ye Kaçanların Sayısı Artıyor

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.07.2021

ee o zaman neden akın akın gelen afganların önünü kesmiyorsunuz? beton yapmadan önce..

E hani mülteci akını yoktu İran sınırından? Niye duvar yapıyorsunuz? Bırakın ferah ferah Hollanda-Belçika sınırı gibi takılalım İran ile. Ne de olsa sorun yokmuş.

22.07.2021

Hollanda - Belçika sınırında cafeler var amk sıradağlar yok 😂

23.07.2021

534 km. sınır.... .... Tamamını duvar yapabilecek misiniz .... Göçmen gelişini engellemek duvar ile olmaz.... .... Sağlam "duruş " ile olur... ... 🤪😡😠

TÜM YORUMLARI OKU (19)