İran-İsrail Arasındaki Olası Savaş İçin Türk Ordusu'ndan Açıklama: "Tedbirleri Alıyoruz"

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail-İran gerilimi sonrası bölgedeki savaş riskine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada gereken tüm tedbirlerin alındığı belirtilerek, 'Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir' ifadeleri kullanıldı. 

İsrail, Lübnan ve Gazze'ye aralıksız saldırılarını sürdürürken önceki gün akşam saatlerinde İran'dan İsrail'e 200 balistik füze fırlatılmıştı. İran'ın saldırıları sonrası iki ülke arasında savaş başlayacağına yönelik endişeler arttı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türkiye'nin yanı başında yükselen tansiyona ilişkin açıklamalar yaptı.

İsrail'in saldırılarının tüm bölgeye yayılmasından endişe duyduklarını ve bu endişede haklı çıktıklarını belirten Aktürk, Türk ordusunun her türlü tedbiri aldığını ifade etti. Aktürk şu açıklamalarda bulundu: 👇

"Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz."

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, "Netanyahu, Anadolu'yu da içine alan bir hayal kuruyor" ifadelerini kullanmıştı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Açıklaması: "Filistin ve Lübnan’dan Sonra Göz Dikeceği Yer Türkiye"
Mezar Açıldı: Cem Garipoğlu ile İlgili Gerçek Ne Zaman Ortaya Çıkacak?
Polisten Geniş Güvenlik Önlemi: Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı!
Enflasyon Rakamı Sonrası Ekim Ayı Kira Zam Oranı Belli Oldu!

Popüler İçerikler

Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
YORUMLAR

Ordumuz vardı, güvenirdik… Hey gidi günler, harp okulları vardı, asker gibi asker yetişirdi, din dil ırk farkı girmezdi orduya, her asker tek tip tek yürekti, odak sadece vatandı… Tabii küçüktük o zamanlar

03.10.2024

Şimdi uzun uzun bir şeyler yazardım TSK'yla ilgili de bu sefer kesin yargılanırım :D :D O yüzden sadece nah hazırsınız diyor ve susuyorum :D :D

03.10.2024

Şükür valla bugünlerimize de be havalar da iyileşti iyice :D

03.10.2024

Yaw helen helen araplarin ordusu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ