İran'ın Görünmeyen Yüzü: 14 Maddede Alkol ve Seksin Su Gibi Aktığı İran Ev Partileri

1. Ülkede alkol üretimi ve ülkeye alkol sokmak yasak ancak bu noktada devreye kanunsuz işler giriyor. İran Devrim Muhafızları, yani “Sepah”lar ülkedeki içkinin dağıtımında başrolde.

2. Sepahlar'ın kendilerine ait bir gümrükleri ve denetim sistemleri var. Ülkede çok güçlüler ve yasaların arkasından dolaşarak yarattıkları sistemde çok fazla para kazanıyorlar.

3. İran'da içkinin dağıtım merkezi Sepahlar'ın kendine ait gümrüğü. Ülkede normalde yasak olan Amerikan malları ve içkiler Sepah gümrüğüne el altından giriyor ve buradan bütün İran'a dağılıyor.

4. Ülkeye giren bu içkiler karaborsa fiyatlardan satılıyor. Ayrıca içki fiyatının üstüne bir de içkiye ulaşmaya giden yolda verilen rüşvetler eklenince, alkol almak oldukça pahalı bir zevke dönüşüyor.

5. Bu nedenle ülkede genellikle zenginler içki içebiliyor. Ancak bu elbette kanunen yasak ve hapis cezasına sebebiyet verebilecek bir eylem. Peki İranlılar içkiyi nerede ve nasıl içiyor?

6. İranlı zenginler arasındaki ev partilerinde. Ev partileri genellikle Tahran'ın kuzeyindeki nispeten üst ekonomik sınıfın yaşadığı evlerde gerçekleşiyor.

7. Partilere girmekse hiç kolay değil. Oldukça oturmuş bir “tanıdık ağı sistemi” var ve güvenilir bir tanıdığınız yoksa bu partilere girmeniz hiç kolay değil.

8. İran ev partilerinde nasıl bir ortam var, hepimizin kafasında aynı soru. Öncelikle partiler oldukça büyük, yüksek tavanlı, çoğu zaman havuzlu villalarda yapılıyor.

9. Eve taşınmış bir gece kulübü görünümündeki partilere kadınlar uzun ve bol tunikleriyle, gömlekleriyle geliyor. Kapıda megafondan sorgulama faslından sonra içeri geçiliyor.

10. İçeride bambaşka bir dünya var. Kadınlar evdeki odalardan birinde uzun ve bol kıyafetlerinden kurtuluyor. Tuniklerin altına giydikleri dekolteli abiyeleri, boyalı saçları ve güzel vücutları partide arzı endam etmeye hazır hale geliyor.

11. Partilerde genellikle Ermeni votkası içiliyor. Ülkedeki Ermeni nüfusun yıllık cüzi bir miktar da olsa alkol tüketimleri serbest ve bu serbestiyeti İranlı dostlarıyla ücreti mukabilinde paylaşmaktan geri durmuyorlar.

12. İlerleyen saatlerde buzluklardan pahalı Amerikan içkileri çıkmaya başlıyor. Absolut'ler, Jack Daniels'lar partiyi iyice hızlandırıyor. Bir gece kulübündeymişsiniz hissi yaratan yükseklikteki müzikle beraber oldukça hareketli bir dans da partiye dahil oluyor.

13. Kadınlar ve erkekler birlikte dans ediyor, flörtün yasak olduğu İran'da iş bambaşka mecralara doğru kayıyor. Ancak aslında işin bu kısmı yasalara göre serbest.

14. İran'da muta nikahı adı verilen sistemle saatlik, haftalık aylık nikah kıyılabiliyor. Bu sayede de gençler yakalanma korkusu olmadan özgürce seks yapabiliyor.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"