İran’ın Dini Lideri Hamaney’den Açıklama: Güvenli Bir Yere Geçtiği İddia Edilmişti

İsrail, Lübnan’da bulunan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürdüğünü iddia etmişti. Hizbullah da yaptığı açıklamada Nasrallah’ın öldüğünü doğruladı. İsrail’in Lübnan saldırıları sonrasında bölge son yıllardaki en gergin günlerinden birini yaşarken, İran’ın dini lideri olan Ali Hamaney'in de bir sonraki hedef olabileceği için güvenli bir yere geçtiği iddia edilmişti. Hamaney, ilk açıklamasında Nasrallah’a değinmedi.

Gazze’de adeta katliam yapan İsrail, bu hafta başında ise Lübnan’da bulunan Hizbullah’a saldırmaya başlamıştı.

İsrail, dün akşam saatlerinde başkent Beyrut’ta geniş çaplı bir hava saldırısı düzenlemiş ve iddiaya göre Hasan Nasrallah’ı öldürmüştü. Hizbullah da yaptığı açıklamada liderlerinin öldüğünü doğruladı.

Orta Doğu son yılların en gergin gününü yaşarken, Hizbullah’ın bir numaralı destekçisi İran’ın dini lideri olan Ali Hamaney’in de güvenli bir yere nakledildiği belirtiliyordu.

Ali Hamaney yaptığı yazılı açıklamada Nasrallah’a değinmedi ve “Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

İran lideri, bölgedeki "direniş güçlerinin" Hizbullah'ın yanında duracağını ve "direniş güçlerinin mücadelesinin Hizbullah'ın öncülüğünde devam edeceğini" belirtti.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

İsrail Ordusu Açıklamıştı: Hizbullah da Nasrallah'ın Öldüğünü Doğruladı
Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Kimdir? Nasrallah Öldü mü?

Popüler İçerikler

Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
YORUMLAR
28.09.2024

Akıyor maşallah sübhanallah.

28.09.2024

Tarkan arar buluruz seni, şarkısı geldi aklıma 😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ