İran Donanması Basra Körfezi'ndeki Kendi Savaş Gemisini Yanlışlıkla Vurdu

İran ordusu, Basra Körfezi'nde bir tatbikat sırasında bir savaş gemisinin yanlışlıkla başka bir gemiyi vurmasına dair yaptığı açıklamada, en az 19 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 'Dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az 19 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, olayın detayları hakkında bilgi verilmedi.

İran medyası onlarca kişinin öldüğünü açıklamıştı

İran medyası, İran donanmasının, Basra Körfezi'nde tatbikat sırasında ülkeye ait bir savaş gemisini yanlışlıkla vurduğunu ve onlarca kişinin öldüğünü duyurmuştu.

40 askerin öldüğü iddiası

Devrim Muhafızları Ordusuna ait 'Cevan' gazetesinin muhabiri Vahid Hacipur, sosyal medya hesabından, olayda en az 40 askerin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
11.05.2020

Yakın zamanda hem sivil yolcu uçağını düşürüp 176 kişinin ölümüne sebep ol hem de tatbikatta kendi gemini vur. Bunun adı yanlışlık olamaz. Kendilerine nükleer atmazlarsa iyidir. Kıbrıs harekatı sırasında kendi gemimiz kocatepe'yi batırmıştık olabiliyor bunun gibi hatalar ama hangi ülke arada ki yıllar ve teknoloji farkına rağmen üst üstte hatalar yapar.

11.05.2020

General Habibullah Seyyari: Yapacağınız işi sikeyim.

11.05.2020

2 hafta boyunca ABD yi irakta tehtid ettiler hedefi vuramadilar bile. Ama yine de denediler adam roket falan atti. Bizimkiler dua ediyorlar ABD askerlerine. Elinden dondurmasi calinan cocuk misali bir ABD bir Rusya'ya donuyoruz. Cumhuriyet doneminin en rezil donemi. Islamci bir fasistin ulkeyi ucuruma surukledigini cok belli. Yargiyi ellerine almislar kumpaslar, darbeler sayesinde. Elestireni iceri tikiyorlar fetocu diye. Bu ulkeye su anda en cok zarar verenler muslumanlardir. Bu adamlara sizler oy verdikce sadece siz degil butun halk etkileniyor. Sizler muslumansiniz degil mi? Sizin kitabinizda hirsizlik ve yalan buyuk gunah ee o zaman neden hala bu adamlara oy atiyorsunuz? Devlete verdikleri zarari kapamak 100 sene gecer belki. Irakin isgaline boyun egmeseydik ,,ORta dogunun hakimiyeti bende' deseydik ambargo uygulasalardi bile bu kadar zarar etmezdik.Bunlara oy atanlar Orta doguda oldurulen her insanin kani sizin elinize bulasmistir

11.05.2020

Ben dinlere inanmam ama inandiginiz Allah kitabina gore sizi cehenneme atacak cunku gozlerinizi acamadiniz. Inandiginiz kitabin Allah'i diyor ki ,,Hala aklinizi kullanmiyacak misiniz?". Siz kurani bile okumaya usenen insanlarsiniz. Devlet icinde mafyalasan adamlar yarin size gelecek ve elinizde kalan son seyi aldiginda farkina varacaksiniz.

TÜM YORUMLARI OKU (17)