İran'dan Yola Çıktı, Ağrı'ya Geldi: Maddi Değerinin Yüksek Olduğu Konuşuluyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, İran'dan gelen yolcu otobüsünde gümrük kaçağı sigara paketlerinin içine gizlenmiş 6 gram kaliforniyum (radyoaktif element) maddesi ele geçirildi. Kaliforniyum maddesinin maddi değerinin yüksek olduğu öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İran'dan gelerek Gürbulak Gümrük Kapısı üzerinden yurda giriş yapan bir yolcu otobüsünü, durdurdu.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, araçta yapılan aramada, sürücüye ait olduğu belirlenen çantada 9 karton gümrük kaçağı sigara bulundu.

Bir kartonun diğerlerinden ağır olduğunu fark eden ekipler, yaptıkları detaylı aramada, sigara paketlerinin içerisine gizlenmiş 6 gram kaliforniyum maddesi ile 378 altın sikkeye el koydu.

Savcılıkta ifadesi alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, ele geçirilen kaliforniyum maddesinin maddi değerinin yüksek olduğu öğrenildi.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
YORUMLAR
23.06.2023

Vizyonsuz köpek milyon dolarlık elementle gelio 9 karton kaçak sigara peşinde))

Pasif Kullanıcı
23.06.2023

Pahalı ama kullanım alanı sınırlı…Ne işinize yarayacaksa artık

23.06.2023

Nükleer tesis ve nükleer silah araştırma programlarında fisyon kaynağı olarak kullanılabilir. Şuan ben bile alıcı bulabilirim ona. Hatta iki alıcı buldum bile biri batı bloğunun uranyum, plutonyum gibi elementler elde etmesini istemedikleri yeğane kişi diğeri yapay güneş araştırmaları yapan biri. Muhtemelen bu kaliforniyumun Gürcistan sınır kapısı üzerinden gittiği yerdi ama birileri ihbar edip yakalattı. Yoksa milyonda bir şans böyle kaçak sigara denetimine takılıpta yakalanması.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ