İran'da Üç Protestocu Daha 'Allah'a Yeryüzünde Savaş Açtıkları' İddiasıyla İdam Cezasına Çarptırıldı

İran'da Mahsa Amini'nin ölümü ile başlayan protestolar sürerken, tutuklu bulunan üç gösterici daha idam cezasına çarptırıldı.  

Salih Mirhaşemi, Mecid Kazimi ve Seyid Yakubi, üç güvenlik görevlisinin öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanıyordu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

AFP haber ajansı, bu son idam cezaları ile, dört aydır devam eden protesto dalgasında ölüm cezasına çarptırılanların sayısının 17’ye ulaştığını bildiriyor.

Oslo merkezli İran İnsan Hakları Örgütü, en az 109 protestocunun daha ölüm cezasına çarptırılabilecekleri suçlamalarla yargılandığını kaydediyor.

İran’da hafta sonu iki erkek daha idam edilmişti.

Muhammed Mehdi Karami ve Seyit Muhammed Hüseyni devlete karşı suç işleme iddiasıyla yargılanıyordu. Salih Mirhaşemi, Mecid Kazimi ve Seyid Yakubi de, “Allah’a yeryüzünde savaş açmak” olarak tanımlanan suçtan mahkum edildi. Haklarında idam cezası verilen Muhammed Ghobadlou ile Muhammed Boroughani için tutuldukları Karaj’daki cezaevi önünde bekleyiş sürüyor.

Ghobadlou’nun annesi oğlunun bipolar hastası olduğunu savunarak, tahliyesi için çağrıda bulundu. Ghobadlou, polis memurlarının arasına araçla girerek, birinin ölümüne yol açmakla suçlanıyor. Af Örgütü, 22 yaşındaki idam mahkumunun ifadesinin işkence altında alındığını kaydediyor.

Popüler İçerikler

Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
10.01.2023

Islam en berbat bir ideolojidor Kahrolsun islam Kahrolsun muhammed

10.01.2023

En berbat ideoloji cehalet ideolojisidir.

10.01.2023

Bağnazlığın verdiği zararı kimse veremez sanırım. Körü körüne bir şeye bağlanmak bir insanın kendine ve çevresine yapabileceği en büyük ceza bence. Valla yazık...

10.01.2023

sizede komik gelmiyor mu bu adamların inandığı şeyler? allah gerçekten böyle olmasını istemiş olabilir mi? bu ülke de buna benzer bir senaryoya sürüklenmiyor mu?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ