İran'da Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 15'e Yükseldi: Sağlık Bakan Yardımcısı da Koronavirüse Yakalandı

Koronavirüs nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi. Sağlık Bakan Yardımcısı Herirçi kendisinin de hastalığa yakalandığını açıkladı. Hükümet Sözcüsü Ali Rebii'inin basın toplantısında yanında bulunan Herirçi’nin rahatsızlığı kameralara da yansımıştı. 

Çin dışında en çok ölümün yaşandığı İran’da hasta sayısı 95 olarak açıklandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinde de 15 kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) 'davetsiz misafire' benzetti.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de 11 eyalette karantina uygulamak zorunda kalmamak için halka sokağa çıkmama çağrısı yaptı

İran Sağlık Bakan yardımcısı da koronavirüse yakalandı

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi de hastalıkla ilgili bir açıklama yaptı. Kendi sosyal medya hesabından bir video paylaşan Herirçi, kendisinde de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini söyledi. Herirçi paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

'Tüm vatandaşlarımıza saygilarimi sunuyorum. Size Koronavirüse yakalandığım bilgisini vermek istedim. Dün biraz ateşim vardı ve ilk testlerim pozitif çıktı. Dünden beri kendimi bir yerde izole ettim. Birkaç dakika önce son testlerimin de pozitif çıktığı söylendi. İlaç kullanmaya başlıyorum. Durumum iyi sadece biraz yorgunluk hissediyorum. İnanın Sağlık Bakanımız Nemeki ve diğer devlet erkanının çabaları neticesinde Koronavirüse karşı zafer elde edeceğiz. Koronavirüsü yeneceğiz. Bunu kalbimle söylüyorum. Kendinize dikkat edin.'

Herirçi'nin rahatsızlığı Hükümet Sözcüsü Ali Rebii'nin yaptığı basın toplantısında kameralara yansımıştı

Virüs İran meclisine de sıçradı

İranlı milletvekili Mahmud Sadıki, kendisinde yeni tip koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Reformist milletvekili Sadıki, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, 'Kovid-19 testim pozitif çıktı. Bu mesajı, bu dünyada yaşama umudumun az olduğu bir durumdayken iletiyorum.' ifadelerini kullandı. 

Virüsün tutuklular arasında yayılmasının önlenmesi için Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi'ye 'siyasi mahkumların serbest bırakılması' çağrısında bulunan Sadıki, bunun siyasi mahkumların ailelerinin bir ricası olduğunu ifade etti.

Ellerini sıkmadılar

Öte yandan İran Savunma Bakanlığı'nda yapılan görüşmelerde yabancı ülkelerin askeri misyon şeflerinin virüs korkusu yüzünden İranlı meslektaşlarının elini elini sıkmadığı gözlendi.

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
YORUMLAR
25.02.2020

sağlık bakan yardımcısı bence ölecek niye bilmiyorum ama öyle düşünüyorum belki yaşımdandır

25.02.2020

Dinsiz iran Doğu Türkistana yaptığın zulümlerin cezası... Pardon o Çin di yanlış oldu .ss

Pasif Kullanıcı
25.02.2020

İranlıların hayatım boyunca hiç sevmedim.

TÜM YORUMLARI OKU (7)