İran'da Dini Liderlerin Koronavirüs Uyarılarını Dinlemeyip İbadethaneleri Açık Tutması Tepkilerin Odağında

İran, Koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkelerden biri. Ülkenin Kum şehrinde pek çok insanın canını alan virüs için gereken önlemlerin alınmaması ise tüm dünyanın tepkisini çekiyor. Bunlardan biri de ibadethanelerin kapatılmaması oldu.

Gelen haberlere göre virüs hızlı bir şekilde yayılıyor.

Koronavirüs Bulaşan İnsan Sayısının Hızlı Bir Şekilde Arttığı İran'dan Tüylerinizi Ürpertecek 19 Kare

Ölümlerin görüldüğü Kum, İran'ın Mollalar şehri olarak da bilinen önemli bir şehri. İran İslam Devrimi'ndeki yeri ve kentteki tarihi ibadethaneler şehri Şii dünyasının en sembolik noktalarından biri yapıyor.

Meşhed Tıp Bilimleri Üniversitesi Başkanı'na göre Kum seminerinlerine gelen Çinli akademisyenler Koronavirüs'ün yayılmasına neden oldu.

Hatta Kum şehrinin sağlık sorumlusu Ghadir'e göre de sağlık bakanlığının kendilerinden istatistikleri paylaşmamalarını istedi.

Kaynak

Geçtiğimiz günlerde İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Iraj Harirchi'nin de testlerde pozitif çıkması durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyordu.

Virüse yakalanan Harirchi basın toplantısında karantinayı desteklemediklerini, İran'ın virüsü yeneceğini belirtti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İran'da Corona sebebiyle 16 kişi hayatını kaybetmişti. Tüm uyarılara rağmen cenaze namazına binlerce kişi katıldı.

Bunun sebebi olarak da dini liderlerin söylemleri gösteriliyor. Bazı dini liderlerin yönlendirmesiyle halkın bir kısmı toplu alanlarda ibadet etmeye devam ediyor.

Kum şehrinde yönetim uyarılara rağmen halkın ibadethanelere ve türbelere akın etmesini engelleyemeyince bu tip yerler için dezefenkte çalışmaları başlatıldı.

Geçtiğimiz saatlerde de içinde Kum şehrinden yolcuların da olduğu söylenen bir Tahran uçağı karantinaya alındı.

Ankara'da Koronavirüs Alarmı: Tahran'dan Gelen Uçaktaki 132 Yolcu Karantinaya Alınacak

Popüler İçerikler

Cami Çıkışında Atatürk’e Hakaret Etmişti: Ahmet Bostancı’nın Cezası Belli Oldu
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
25.02.2020

irana tarafsiz gozle bakinca dunyanin en buyuk ekonomilerinden, en buyuk devletlerinden biri olmasi icin hersey var: buyuk genis topraklar, kalabalik genc nufus, turkiyeden bile daha fazla egitimli insan gucu, dunyada cok az ulkede olan resmen toprakdan para fiskirtan buyuk petrol rezervleri ama genede ulke geri kalmisligin fakirligin pencesinde. gdp si turkiyenin neredeyse yarisi. acaba neden? nedeni yukardaki haberin detaylarinda sakli.

25.02.2020

Fotoğraflara baksalar da yeter bence...

25.02.2020

Hiç bir uyarıyı dinleme, önlem alma, halen inatla duyarsız kalmaya devam et gerisini Allah'a bırak... Oh ne güzel iş....

28.02.2020

fotoğrafları incelersen , ilaçlandığı , insanların dezenfekte edildiği görürsün .. Tevekküldür bu ? He bir de İtalya'da ki öğrencisinin yapmış olduğu röportajı oku idrak et aşkımsu..

25.02.2020

Salak lan bunlar..

TÜM YORUMLARI OKU (11)