Onedio Logo

İran’a Saldıran İsrail, Batı’dan Yardım İstedi: İngiltere Olumlu Cevap Verdi, Fransa Çekimser Kaldı!

Kapak Görseli

İsrail'in, İran'dan gelen balistik füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşı uluslararası destek talep ettiği bildirildi. İsrail devlet televizyonunda yer alan haberlerde İngiltere'nin bu talebe olumlu yanıt vererek destek sunduğu ifade edilen haberde, Fransa'nın henüz karar vermekte tereddüt ettiği aktarıldı.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, İsrail hükümetinin, İran’ın "Sadık Vaat-3” operasyonu kapsamında başlattığı geniş çaplı saldırılara karşı savunma desteği sağlamak amacıyla birden fazla ülkeye resmi talepte bulunduğu belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, İsrail hükümetinin, İran’ın "Sadık Vaat-3” operasyonu kapsamında başlattığı geniş çaplı saldırılara karşı savunma desteği sağlamak amacıyla birden fazla ülkeye resmi talepte bulunduğu belirtildi. Görseli

İngiltere'nin bu talebe olumlu yanıt vererek destek sunduğu ifade edilen haberde, Fransa'nın henüz karar vermekte tereddüt ettiği aktarıldı.

Haberde, Sadık Vaat-1” ve 'Sadık Vaat-2” operasyonları sırasında da İsrail'e İran füzelerine karşı koymada yardımcı olmak için uluslararası bir koalisyon kurulduğu belirtildi.

İsrailli bir yetkili, İngiltere'nin daha önceki iki saldırı dalgası olan 'Sadık Vaat-1” ve 'Sadık Vaat-2” sırasında da İsrail'e yardımcı olduğuna işaret etti.

İsrail'in İran'a şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışma!

İsrail'in İran'a şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışma! Görseli

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 14 kişinin öldüğü, 400'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail'i kınadı.

Saldırılarını Artıran İran Bu Kez Ben Gurion Havalimanını Vurdu
İran'ın İsrail'e Neden Gece Saatlerinde Saldırdığı Belli Oldu

Popüler İçerikler

Kurtlar Vadisi Dizisinde Cevat Akarsu Rolüyle Tanınan Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti
Kurtlar Vadisi Dizisinde Cevat Akarsu Rolüyle Tanınan Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti
Sigaraya Büyük Zam Geliyor: Sigara Fiyatlarına Ortalama 10 TL Zam Yapılacak!
Sigaraya Büyük Zam Geliyor: Sigara Fiyatlarına Ortalama 10 TL Zam Yapılacak!
En Düşük Emekli Maaşı Yükseltildi! AKP Grup Başkanı Açıkladı
En Düşük Emekli Maaşı Yükseltildi! AKP Grup Başkanı Açıkladı
YORUMLAR
16.06.2025

Kıçı kırık Hamas saldırdığında da böyle feryat figan edip sonrasında ortalığı kan gölüne çevirmişlerdi. Aynı senaryo. Yine mağduru oynuyor, bir kaç gün içinde daha şiddetli saldıracak.

16.06.2025

İki tarafın da kardeş olduğu buradan belli önce vuruyor sonra dayak yemeye başlayınca feryat figan

16.06.2025

Şaka gibi ya öyle bir ülke ki, kendisinin nükleer silahları var ama bölgede başka bir ülkede olamaz, kimin sahip olup olamayacağına yine kendisi karar verir. Yıllardır binlerce masum sivili çoluk çocuk ayırt etmeden öldürür kimsenin gıkı çıkmaz ama kendilerinden iki kişi ölse İngiltere, Amerika yanında biter. Öldüren ya da ölenin etnik kimliği zerre umurumda değil nasıl bir düzenin içindeyiz anasını satayım?

16.06.2025

batı hep böyleydi ve hep böyle kalacak, insan olamamış GOT ırkının soyundan ne bekliyorsunuz, diğer insan olamamış "yahudi" soyuyla beraber kan emme peşinde...

16.06.2025

Türkiye İran'a destek verse Nato üyesi olduğumuz için bize çok olumsuz döner. İran'a saldırsak İran'ın doğal gazını biz taşıyoruz Avrupa'ya. Ve bize olan akışı da keser. İki ucu ... değnek. En iyisi tarafsız kalıp araluculuk yapmamız. Ama atılan bir tweetteki gibi 'Allah'ım sen İsrail'i yok edecek gücü İran'a ver, hemen de bu gücü geri al'🤲

16.06.2025

Sence biz hiç tarafsız kalabilir miyiz? Nerede savaş, orada biz(!)

TÜM YORUMLARI OKU (33)