Irak Başbakanı: ‘Musul'da Türkiye'nin Yardımına İhtiyacımız Yok’

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD'e karşı operasyon yürütülen Musul'da Türkiye'nin yardımına ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre İbadi, Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Savunma Bakanı Ash Carter'la görüşmesinden sonraki açıklamasında 'Türklerin katılmak istediğini biliyorum. Kendilerine teşekkür ederiz. Ama, bu Iraklıların üstesinden gelebileceği bir şey. Eğer gerekirse Türkiye ve diğer bölge ülkelerinden yardım isteriz' dedi.

Carter'ın Ankara ve Bağdat'ın Musul konusunda prensipte anlaştığı açıklaması yalanlanmıştı

 ABD Savunma Bakanı Ashton Carter

ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'deki temaslarının ardından 'Ankara ve Bağdat'ın Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasıyla ilgili prensipte anlaştığını' söylemişti.

BBC'ye konuşan bir Iraklı yetkili ise anlaşma iddiasının doğru olmadığını ve 'Musul'un özgürleştirilmesinde Türkiye'ye bir rol düşmediğini' belirtmişti.

Iraklı Yetkili Carter'ı Yalanladı: 'Türkiye'yle Anlaştığımız Doğru Değil'

Yetkili, 'Türkiye'den beklediğimiz DAEŞ terörüne karşı savaşta Irak'ın yanında durması, Irak'ın egemenliğini ihlal etmemesi, komşuluk bağlarına saygı göstermesi ve Musul veya başka bir yerdeki Irak halkının birliğini tehdit etmemesidir' demişti.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
22.10.2016

Arap kardeşlerinize bakın sizi ne kadar seviyorlar. İhtiyacı yokmuş soysuzların, Irak diye bir devlet kaldı mı ki bu konuşuyor. Bildiğin kafa yapıyor herif. :D

22.10.2016

Bizim millette daha din kardeşliği diye ağlıyor :)

22.10.2016

Türkiye'ye yok ama pkk'ya ihtiyaçları var.Şu hale bak yıllardır pkk ırak topraklarından ülkemize saldırıyor ırak ne yapıyor?Hiç birşey bu bildiğin savaş nedenidir.

22.10.2016

Yardım için değil gelmiyoruz zaten. Bize karşı olan güçlere destek veriyorsunuz bize buna son vermeye geliyoruz. Winter is coming for you İbadi.

TÜM YORUMLARI OKU (13)