iPhone'un Açığını Bulan Lise Öğrencisine Apple'dan '100 TL' Para Ödülü

Bursa'da yaşayan lise öğrencisi 17 yaşındaki Oğuz Akçay, dünya teknoloji devi Apple'ın, iPhone marka cep telefonunda bulduğu teknik bir açığı firmaya bildirmesi üzerine 100 lira ile ödüllendirildi. Oğuz Akçay, 'Böyle büyük bir markanın açığını bulmak beni çok şaşırttı. Bulduğum için de çok mutlu oldum. Hesabıma ise ödül olarak 100 lira yüklediler'' diye konuştu.

DHA'nın haberine göre, Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan ve Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik bölümü son sınıf öğrencisi Oğuz Akçay, ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın ürettiği iPhone telefonunun yazılım açığını buldu.

Yazılım hatası olduğunu buldu

Manzara fotoğrafı çekmeyi seven Akçay, arkadaşı ile konuştuğu sırada fotoğraf çekmek istedi. Telefon görüşmesini sürdürdüğü sırada fotoğraf çekmek için telefonun kamerasını açan Oğuz Akçay, hatanın kendi telefonundan kaynaklandığını düşünse de daha sonra başka telefonlardan deneyerek telefonun yazılım hatası olduğunu belirledi.

"Telefonla konuşurken video çekmeye başladım telefonum kapanıp açıldı ancak görüşme yapmaya devam ettim"

Firmaya mail atarak durumu bildiren Akçay, bir süre sonra kendisine teşekkür maili geldiğini belirterek, 'Arkadaşımla telefon görüşmesi yapıyordum. Bu sırada güneşin doğuşunu fotoğraflamak istedim. Telefonumda video sekmesine girerek video kayıt yapmaya başladım. Yaklaşık 5 saniye kayıtın ardından birden telefonum dondu. Daha sonra siyah ekran oldu. Ekranda telefonun logosu çıktı. Ama bu sırada telefon görüşmesi yapmaya devam ediyordum. Bunun benim telefonumdan kaynaklı bir hata olduğunu düşündüm.'

"Açığı bulduğum için bana teşekkür ettiler"

Bu işlemi farklı telefonlarda da deneyen Akçay, 'Yine aynı hatayla karşılaşınca durumu firmaya bildirdim. Birkaç gün sonra bana mail attılar. Böyle bir açığı bulduğum için bana teşekkür ettiler. Daha sonra bana küçük bir sürpriz hazırladıklarını belirterek bakiyeme 100 lira yüklediler'' diye konuştu.

"Böyle büyük bir markanın açığını bulmak beni çok şaşırttı"

Kendisinin sürekli yazılım ve kodlama ile uğraştığını söyleyen Oğuz Akçay, 'Böyle büyük bir markanın açığını bulmak beni çok şaşırttı. Bulduğum için de çok mutlu oldum. Çevremdekiler ilk başta bana inanmadılar. Apple'dan mail geldiğini görünce inanmaya başladılar'' dedi.

Yine benzer şekilde Apple'ın açığını bulan Yiğit Can Yılmaz 2 bin dolar kazanmıştı

Hey Siri! 16 Yaşındaki Yiğit Can Yılmaz Apple'ın Açığını Bularak 2 Bin Dolar Kazandı

Verilen 100 TL ödül sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

Bir Kadının iPhone'undan Çıplak Fotoğraf Çalan Apple Çalışanının İşine Son Verildi

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR

Isırılmış elmayı göndermemişler iyi

12.11.2019

umarım eft masraflarını çocuktan kesmemişlerdir.

12.11.2019

samsung a söylesen en azından güney kore turu attırirlardı elemana hakket dalga geçer gibi bir meblağ.

TÜM YORUMLARI OKU (79)