iPhone'u Sebepsiz Yere Garanti Kapsamından Çıkarılan Türk Kullanıcı, Apple'a Karşı Açtığı Davayı Kazandı!

2020 yılında resmi serviste iPhone cihazı sebepsiz bir şekilde garanti kapsamından çıkarılıp arızalanan kullanıcının, Apple'a açtığı davayı kazandığını anlattığı video sosyal medyada gündem oldu. 👇

Pek çoğumuz, arızalanan akıllı telefonumuzu tekrardan onarmak adına kendimizi markaların resmi servislerinin önünde buluyoruz.

Söz konusu resmi teknik servislerin başında ise dünyanın her bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca kullanıcıya sahip olan Apple'ı görüyoruz.

@berrenazogz isimli bir TikTok kullanıcısının, 2020 yılında Apple teknik servisinde yaşadığı mağduriyeti ve ilerleyen süreçte firmaya karşı açtığı davayı nasıl kazandığını anlattığı video sosyal medyada gündem oldu.

Pandemi döneminde kamerası arızalanan 2 yıllık garanti belgesine sahip iPhone 8 cihazını resmi servise gönderdiğini söyleyen kullanıcımız, daha sonrasında telefonunun resmi serviste birkaç gün incelendiğini dile getiriyor.

Ancak teknik servis, telefonun daha öncesinde resmi olmayan bir şekilde işlem gördüğünü öne sürerek, cihazın garanti kapsamından çıktığını ifade ediyor.

Dahası, telefonunu resmi servisten teslim alan kullanıcı kamerası arızalanan iPhone'nunun ahizesinin de yapılan incelemeler sırasında bozulduğunu fark ediyor.

Olay ile ilgili servis yetkililerinden net bir cevap alamayan kullanıcı, bunun üzerinde süreci yansıtan tüm belgelerle birlikte Tüketici Hakem Heyetine başvurduğunu belirtiyor.

Kullanıcımız, ilerleyen süreçte Tüketici Hakem Heyetinin kendisini haklı bularak Apple'a karşı dava açtığını, yaklaşık bir yıllık dava sürecinin ardından ise davayı kazandığını söylüyor.

Mahkeme sonucunda Apple'dan yeni bir cihaz alan kullanıcının, olayı takipçilerine aktardığı video ⬇️

İlginizi çekebilir:

TikTok ABD'de Tamamen Yasaklanabilir: Meclise Sunulan Tasarı Kabul Edildi
Tesla'nın Yeni Elektriklisi Cybertruck'ın Cam Sağlamlığını Test Etmek İsteyen Kişi İçin Kötü Son
iPhone Kamerasından Şikayetçi Olanlara Özel TikTok'taki Bir Kullanıcıdan İlaç Gibi Öneriler Geldi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Açıkladı: "Muhtemelen 2026 Yılında 5G'ye Geçeceğiz"

Popüler İçerikler

Komedyen Polemiği Dallanıyor: Usta Oyuncu Zihni Göktay'dan Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya Atışmasına Olay Yorum
2025'de Eurovision'a Türkiye Adına Kim Katılmalı?
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
YORUMLAR
08.03.2024

Aynı sorunu, 2017 yılında yaşadım. Asus ZenFon 2 cep telefonu aldım. 1 ay geçmeden telefon da ölü piksel sorunu ortaya çıktı. Garanti kapsamında servise gönderdim ve yeni ürün ile değiştirmek istedim. Lakin bu sefer de ölü piksel sayısı az olduğu için, garanti kapsamında anakart değiştirildiğini söylediler, iznim olmadan. Sonrasında Tüketici Hakem heyetine ürünün fabrika üretim kaynaklı hatasının olduğunu, 6 ay içinde böyle bir sorun olması halinde para iadesi veya ürünün yeni ürün ile değiştirilmesi gerektiğini söyledim. Telefonun incelenmesi için bilir kişiye teslim edildi. Haklı bulundum. Asus telefonu değiştirmemek için elinden geleni yaptı. En son ücret iademi fazlasıyla aldım ama bu kadar eziyet olmamalı insanlar için.

09.03.2024

Tüketici hakem heyetine başvurmasan asla kabul etmiyorlar en son ya yeni telefon ya ücret iadesi uğraştırmadan yapın işte amk.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ