Desen şifre yönteminin ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermek için yapılan bir deneyde, kullanıcıların desenle ekran kilidi açma anı gözlemlenmiş. İlk kez izleyenlerin %64’ü deseni doğru tahmin edebilmiş. Aynı desen ikinci kez izlendiğinde bu oran %80’e çıkmış. Yani desen şifrenin ne kadar kolay kopyalanabildiğini net şekilde gösteriyor.
Aynı deney 6 haneli sayısal parola ile tekrarlandığında ise sonuçlar çok daha güvenli bir tablo çizmiş. İlk kez izleyenlerin yalnızca %11’i şifreyi hatırlarken, ikinci izleyişte bu oran sadece %27 olmuş. Görsel hafızanın devreye girdiği desen şifre yönteminde, çizilen şeklin akılda kalıcılığı ciddi risk yaratıyor.
Apple:Bilerek Koymuyoruz.
ÖZET: bir kişi sizin hemen arkanızda durarak ekranınıza bakıyor, yaptığınız desen hareketini ezberliyor ve sonrasında cihazınıza kolayca erişebiliyor.