iPhone 6s ve 6s Plus Satışları Beklendiği Gibi Gitmiyor

9 Eylül’de San Francisco’da yapılan etkinlikle beraber tanıtımı gerçekleştirilen Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ülkemizdeki satışı 16 Ekim’den 23 Ekim’e çekilmişti. Yani esasında bugün satışa çıkacak olan yeni iPhone’ların satışı gelecek hafta başlayacak. Her ne kadar ülkemizde satışlar başlamamış olsa da, dünyada birçok farklı ülkede çiçeği burnunda yeni iPhone’lar satışa sunulmuş durumda. Haliyle, satış rakamlarına ilişkin birtakım bilgiler ve haberler de yayımlanıyor.

Çin’de ilk parti satışların başlamasıyla beraber; iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, ilk haftasonunda toplamda 13 milyon adet satmış ve süre bazında iPhone 6’ya kıyasla yeni bir rekor kırmıştı. Ancak, yapılan araştırmalar (Pacific Crest) neticesinde Apple’ın bileşen siparişlerinde %15’lik bir azalma olduğunu gösteriyor. Yani aslında bileşen siparişinin azaltılıyor olması, firmanın öngördüğü satış rakamlarının biraz daha altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

Yani Apple’ın ilk öngörüde 75 – 80 milyon bandında beklediği satış rakamları analiz ve raporlamalara bakılırsa 65 ile 70 milyon adet civarına gerileyebilir.

Teknolog

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!