İntikam Amacıyla Yaptığı Dehşet Verici Katliamlarla "Prag Kasabı" Olarak Anılan Nazi Generali Reinhard Heydrich

Hitler'i bile korkutan caninin hikayesi kan donduruyor...

Eski bir bahriye subayı olan Heydrich, aslında kökenlerine bakıldığında çeyrek ihtimalle Yahudi sayılmaktaydı, fakat bu durumu asla kabullenemedi.

Naziler arasında kolayca yükselebileceğini bilen Heydrich, işine bağlı ve örgütleyici özelliklere sahipti. Bu yüzden dönemin önde gelen politikacılarından olan Himmler'in ilgisini çekti.

Himmler tarafından hizmete alınan Heydrich'e verilen ilk görev gizli bir haber alma teşkilatı kurmaktı.

SD'yi kuran Heydrich, daha sonra kariyerinde yükselişe geçse de burayı asla bırakmadı.

İşkence ve şantaj yapmayı gündelik bir rutini haline getiren Heydrich, aynı zamanda 1934 yılında Ernst Roehm ve ekibinin öldürüldüğü gece Himmler ve Goering ile beraber bir kurban listesi hazırlamıştı.

Himmler'in sağ kolu olarak yükselişe geçen Heydrich, bir anda 6.000.000 Yahudi'nin ölümüne neden olan örgütün başına geçmişti.

Tam bir cani olmasına rağmen Reinhard Heydrich isteklerini saklayabiliyordu. En genç Nazi yöneticilerinden olan Heydrich, her zaman üstlerinin arkasında yer almaktaydı.

Heydrich'e verilen en büyük görev ise 1941 yılında gerçekleşti.

1939 yılında Almanlar tarafından işgal edilen Çekoslovakya, Nazilerle işbirliğine yanaşmıyordu.

Halkın durumu içler acısıydı ve ekonomi berbattı. Üstelik 'kukla' haline gelmiş devletin eli kolu bağlıydı. Bir süre sonra Reichprotektör Baron Von Neurath sağlığının kötüye gittiğini açıklayarak görevinden ayrılır ve Çekoslovakya'yı Nazilere çekme görevi Reinhard Heydrich'e verilir.

Heydrich göreve gelir gelmez Çeklere kötü yüzünü göstermeye başlıyor.

Heydrich görevine kendisine verilen liste ile başladı. Listede yer alan isimlerden uzlaşmaya varmak istemeyen asker ve siviller için tek tek idam kararı getirtti.

Bunun yanı sıra Reinhard, idam ettirdiği insanların küllerini kutulara koyarak üstlerine infazın gerçekleştiği zamanı yazarak ailelerine gönderiyordu.

historynet.com

Yaptıkları ile kısa süre içerisinde 'Prag Kasabı' unvanını alan Heydrich, her gün yeni idam listeleri hazırlatarak infazları gerçekleştiriyordu.

Uzlaşmaya uzak olan kişileri birer birer idam ile yok eden Nazi Generali, geriye kalanlarla işbirliği uygulamak istiyordu. Bunu gerçekleştirmek için yaptığı şey ise maddi olarak olanakları arttırmaktı.

Fazladan çalışan işçilere ekstra ücret, yiyecek desteği sunan Heydrich, Nazilerin elinde kukla olan hükûmetten de büyük destek görüyordu. Hatta Prag radyosu her gün Heydrich'i öven yayınlar yapmaktaydı.

Katliam gerçekleştirdikten sonra halka daha ılıman bir tavır sergileyen Heydrich, Çeklere Almanya'ya bağlı olmak suretiyle özerk bir yönetim imkanı sunacaktı, fakat elbette bazı şartları vardı.

Bu şartlardan en acımasızı ise herhangi bir savaş halinde Çeklerin Almanlar adına cepheye gönderilmesiydi. Heydrich Çeklere vaatlerde bulunarak onlara dost eli uzattığını gösterse de fırsatını bulduğu ilk anda boğazlarına yapışmanın yollarını yapmaktaydı.

Bu bilgilere erişen müttefikler ve İngiltere'de sürgün hayatı yaşayan Çek ordusu üst düzey komutanları, subay ve gönüllü askerlerle beraber yeni bir Çek ordusu kurmaya başlıyor.

Söz konusu ordunun gerçekleştireceği şey ise Heydrich'i yok etmek!

Heydrich'i ortadan kaldırma operasyonu için iki Çek paraşütçü olan Jan Kubis ve Josef Gabchik görevlendirildi ve ikili Çekoslavakya'ya indi.

Bunlar olurken hayatı boyunca insanlara şantaj ve tehdit uygulayarak yaşamını sürdüren Heydrich, her ihtimale karşı tetikte durmaya alışmış ve yüksek güvenlik önlemleri ile kendisini koruyordu. Bunun yanı sıra Çekoslovakya'da yüce biri olarak görülen Heydrich'e birinin saldırabileceğine hiç kimse ihtimal vermiyordu.

27 Mayıs 1942 tarihinde Reinhard Heydrich, şatosundan ayrılarak Berlin'e gitmek üzere arabasıyla yola çıktı.

www.dw.com

Berlin'de Führer ile görüşecek olan Heydrich, yolda ilerlerken Jan Kubis ve Josef Gabchik tarafından saldırıya uğradı ve aracına atılan el bombası nedeniyle yaralandı.

Yakınlardaki bir hastaneye kaldırılan Nazi Generali, Çekoslovakya'nın en ünlü doktorları tarafından tedavi edilse de etrafa saçılan dalak ve diyaframının yarattığı yaralar onarılamadı.

27 Mayıstan 4 Hazirana kadar hastanede her gün cehennem azabı çeken Heydrich, idam ettirdiği insanlar gibi bir anda değil yavaş yavaş ve inleyerek yaşamını kaybetti.

Heydrich'in öldürülmesi üzerine Lidice adlı bir Çek köyü suikastı desteklediği için haritadan silinmiştir ve köy basılarak erkek, kadın ve çocuklar kurşuna dizilmiştir.

O dönem ki Çek bakanlar radyolardan 7.000.000 Çek için 7.000 Çek'in öldürülmesinin son derece adil olduğunu savunmaktaydı. Katliam öyle bir hal aldı ki köyden uzakta olan ya da hastanede yatan köy halkı sabırla beklenerek köye adım attıkları anda kurşunlandı.

Jan Kubis ve Josef Gabchik, kendileri gibi 5 paraşütçü ile Prag'da bir kilisede saklanırken 18 Haziran şafağında kuşatma altına alınıyor.

Bu cesur adamlar teslim olmak yerine direnmiş ve el bombası ile öldürülmüştür. Diğer paraşütçüler ise şakaklarına sıkarak intihar etmiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Görenlere "Yok Artık" Dedirtecek 10 Karanlık ve Çılgın Nazi Projesi
Daha Önce Görmediğiniz İnanılmaz Etkileyici 50 Fotoğrafla II. Dünya Savaşı
Alternatif Tarihi Yazıyoruz: Hitler 1941'de Sovyetler'i Başarıyla İşgal Etseydi Sonrasında Neler Olurdu?

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Kafasına Ampul Takarak AK Parti'ye Oy İsteyen Kastamonulu Genç
YORUMLAR
18.09.2020

Onedio anlatım, olay örgüsü ve kişiler arasında ki ilişkiden hiçbir şey anlamadım. Anlatım şekli kötü, cümleler devrik olduğu için anlayamadım malesef. Sana hiç yakıştıramadım onedio.

18.09.2020

En acımasız isteği çeklerin almanyayla birlikte savaşa girmesiymiş demek :d mesela ingilterenin hintlileri, avustralyalıları, yeni zelandalıları öne sürmesi gibi en acımasızından.

19.09.2020

CEHENNEM DE ATEŞİ BOL OLSUN

TÜM YORUMLARI OKU (8)