İntihara Sürüklediği ve Karaciğere Zarar Verdiği Söylenen Sivilce İlacıyla Tedaviye Başladım! 1. Ayda Beni Nasıl Etkilediğini Anlattım!

Kazasız belasız inşallah! 😎

Sivilce oluşumu ne yazık ki her yaşın problemi. En iyi bakım malzemelerini kullansanız da ne kadar iyi baksanız da sivilcenin çıkacağı varsa çıkıyor. Mübarek inatçı keçi gibi... Birçoğumuz da bu problemle uğraşıyoruz ama bazılarımız için bu durum biraz daha farklı bir boyuta ulaşabiliyor. Tıpkı benim gibi...

27 yaşında yüz temizliğine aşırı derecede dikkat eden, makyaj gerekmedikçe yapmayan, asla makyajlı bir şekilde uyumayan ve en iyi markaları kullanmaya özen gösteren bir kadınım. Fakat bu dikkatim, çabam kistik sivilcelerin çıkmasına engel olmadı.

Yıllardır bu illetle uğraşıyorum. Doktorların verdiği kremler hiçbir şekilde işe yaramadı. Ben de son kez şansımı denemek için özel bir hastaneye gittim ve doktor o ismini veremediğim aşırı derecede cildi kurutan aynı zamanda karaciğere zararı olduğu söylenen ilacı verdi. 1 aydır bu ilacı kullanıyorum ve ben de sizinle bu süreci paylaşmak istedim.

Öncelikle doktor bu ilacı vermeden önce karaciğer değerlerime ve kiloma baktı. Bu bilgilere göre de bana 4 aylık ve şimdilik 30 mg ile başladığım bir tedavi öngördü.

Vücut değerlerinize dikkat edilmeden ilaç verilirse bu tarz durumlar başınıza gelebilir. Bu nedenle bu testleri önemsemekte yarar var. Doktorunuza kesinlikle yüzünüz ne kadar kötü olursa olsun kullanmak için ısrar etmeyin.

Birkaç Sivilce Yüzünden Ölümün Eşiğine Geldi: Kullandığı İlaç Karaciğerini Bitirdi

Çok zahmetli bir tedavi sürecinin beni beklediğini bilerek aralık ayının başında ilaca başladım.

Bu süreçte cildinizi çok iyi korumalısınız. Ben direkt bu dörtlüyü aldım. La Roche Posay markasının akne tedavileri için bir serisi var. Bu seriden yüz temizleme kremini ve nemlendiricisini; sabah akşam güneş kremi sürmeden dışara çıkamayacağınız için de Bioderma'nın 50+ güneş kremini aldım. Ve tabii ki her an yanınızda bulundurmanız gereken dudak nemlendiricisini de unutmamak gerek.

Bunlar benim olmazsa olmazlarım. İlaca başladığınız günden itibaren kullanmalısınız. Cildinizin değişmesini, kurumasını beklemeyin yani. Cildiniz hassaslaştığı ve inceldiği için güneş kremini sabah akşam mutlaka sürmelisiniz. Asla ihtimal etmeyin. Farkındayım zahmetli olduğu kadar biraz da cep yakan bir süreç. Benim cebimi her şeyiyle bir güzel yaktı. 😂

Bu arada cildinizi korumakla iş bitmiyor. Sağlığınızı da korumanız için günde en az 3.5 litre su içmeniz ve ilacı kullandığınız süre boyunca alkolden uzak durmanız gerekiyor.

Neyse efendim ilaca başladıktan 1 hafta sonra ağzımın içi ve dudaklarım kurumaya, avuçlarımın içi de gerilmeye başladı. Bu arada suyu hiçbir şekilde ihmal etmedim. Ona rağmen sanki günlerce su içmemişim gibi dilim dışarda dolanıyordum. 😂

10. gün muayeneye gittiğimde doktor, deri altındaki sivilcelerin yavaş yavaş kusmaya başladığını yani dışarı çıktığını söyledi.

15. güne geldiğimde ise yüzümde kırmızı kırmızı epey sivilce vardı ve dudak çevrem hafifçe soyuluyordu. Bu arada makyaj da gerekmedikçe asla yapmıyorum. İyileştirmeye çalıştığım bir bölgeye tekrardan zarar verecek ürünler sürmemin hiçbir anlamı yok bence.

Hadi sivilceli yüzle ve kurumuş dudaklarla gezmeye alıştım ama bunun üstüne bir de eklem yerlerim ve sırt bölgem ağırmaya başladı. Hâlâ bu ağrılar devam ediyor. Oturamıyorum sadece uzanmak istiyorum. Sırtımdaki kemikler resmen batıyor ve bu nedenle de uyuyamıyorum.

Bunlar yetmiyormuş gibi bir de üzerine burnumun kuruması, gözlerimin ağırması ve saçlarımın dökülmesi de eklendi. Ayrıca son günlerde de biraz fazla agresifleştim. 3 ay sonra bebek poposu gibi bir cilde kavuşacağımı düşününce biraz sakinleşiyorum. 😞

Fotoğraflarda belki çok net değil ama şu anki halim bu. Ocak ayının ilk haftası tekrar gidip karaciğer testi yaptıracağım ve sonuca göre ilaca devam edeceğim. İlk ayım bu şekilde geçti, 2. ay daha ağır geçecek gibi. Şimdilik ocak sonunda görüşmek üzere... 😎

Aranızda bu ilacı kullanan var mı? Yorumlarda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? 

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
26.12.2019

Ben de uzun yıllardır sivilce sorunu olan biriydim. Sivilceler tüm yüzümü kaplardı. Yıllarca böyle gezdim bu ilacı kullanmak istemedim. İyiki de kullanmamışım şuan sivilcelerim yok ve cildim pürüzsüz. Nasıl başardım? Glutensiz ve şekersiz beslendim. Eksik vitamin ve minerallerimi tamamladım geçti. Şunu keşfettim sivilce bağırsakla bağlantılı olarak çıkıyor. Gluten ve şeker bağırsağı mahveden şeyler. Glutensiz şekersiz ve sağlıklı yağdan zengin beslenince sivilce ve diğer sağlık sorunlarımdan kurtuldum. Bu dediğiniz ilaç karaciğerde kalıcı hasar bırakıyor. Vücut kendi kendini onarabilir. Yeterki onu doğru besleyin. Sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip edip baştan sona okuyarak dediklerimi daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz.

27.01.2020

ben de bu ilacı kullandım , dudak kuruması dışında hiç bir problem yaşamadım , ne depresyon ne de başka birşey. Düzgün doz olduktan sonra , psikolojik olarak yan etkileri yaşamayın. kullanalı 15 sene oldu ve cildim hala pürüzsüz iyi ki kullanmışım r...

27.12.2019

ilacın adı roacutanne ve ben de kullandım eğer her şeyi deneyip çare bulamadıysanız ve bütün uyarıları göze alıyorsanız kesin çözüm o ilaç. emin olun etki ediyor ve tamamen yok ediyor.Bu kadının anlattığı ve görsellerdeki sivilcelerin 20 katını düşünün hem de bütün vücutta o şekilde ilaca başladım ve 1 sene kullanarak anca atabildim.

TÜM YORUMLARI OKU (85)