İnternetten Dizi İzleyenlerin 7 Büyük Günahı

Genç nesil artık dizileri TV'den değil, internet üzerinden takip ediyor. Sadece yabancı dizileri değil artık yerli dizileri de internet üzerinden izliyoruz. Peki internet üzerinden dizi izlemek bizi nasıl etkiliyor? İşte size internetten dizi izleyenlerin sıklıkla işlediği 7 büyük günah.

1. Kibir

Kimsenin bilmediği dizileri izlemekle övünmek. Özellikle uzak doğu dizilerini takip edenlerde görülen büyük günah. Popüler dizileri izlememe, izlese bile ortamlarda dillendirmeme, soranlara 'ben onu izlemiyorum ya, çok piyasa oldu' deme, popüler olan az bilinen diziyi ilk defa kendisinin keşfettiğini, ondan sonra popüler olduğunu öne sürme.

2. Açgözlülük

Popüler olan bütün dizileri izleme sevdası. Günde asgari 4-5 dizi izleme, hepsiyle ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunma, arkadaş ortamlarında izlediği dizilerin hepsinden kısa bölümler anlatarak izlediğini ispat etme. Sırf izlemiş görünmek için bazı dizilerin sadece sinopsisini okuyarak ya da 'previously on...' kısımlarını izleyerek ahkam kesme. Ne zaman yeni bir dizi peyda olup, ortamlarda konuşulmaya başlansa hemen akşamına ilk sezonunu soluksuz gömme.

3. Şehvet

İzlenen dizinin güzel bir bölümünü, sezon finalini anlatırken kendinden geçme. Spoiler kaygısı gütmeden, iştiyakla, arzuyla bölümü anlatma. Ayrıca yeni keşfedilen bir dizi anlatılırken de kimsenin bilmediğini fark edince orgazmik bir haz yaşama, dizinin yapımcısı gibi, izleme başına para alıyormuş gibi coştukça coşma. En iyi dizilerin aslında Kore dizileri olduğunu iddia edip, Korelileri yere göğe sığdıramama.

4. Kıskançlık

İzlenilen dizide sezon olarak kendisinden ileride olan arkadaşlarını kıskanma. Kendisi 3. sezonda iken, spoiler vermemek için kendisinden uzakta 4. sezonu kritik eden arkadaşlarına karşı nefret, kin, kıskançlık ile harmanlanmış duygular besleme.

5. Oburluk

Arkadaşlarını yakalamak ya da havasını atmak için bir oturuşta 6-7 bölüm, hatta bazen abartıp tüm sezonu izleme. Uyuklayarak, kendinden ödünler vererek onları yakalamak veya geçmek adına çabalama. Bazen hafta sonunun tamamını diziye ayırıp 20-30 bölüm birden izleme, eşini, dostunu ihmal edip sosyal hayattan uzaklaşma buna karşın diziye yakınlaşma.

6. Öfke

Sosyal medya üzerinden veya arkadaş buluşmalarında yapılan spoilerli paylaşımlara öfke kusma. Twitter, ekşi sözlük, facebook, vb. sosyal paylaşım sitelerine girmeme, hele ki dizinin sezon finalinin yayınlandığı gün işe dahi gitmeme, sosyal medyada spoilerli içerik paylaşanlarla kavga etme, ağzına geleni söyleme. Sinirlerine hakim olamayıp kavga etmek için zemin hazırlama, adres verme.

7. Tembellik

Bugün izlerim, yarın izlerim diyerek sezon bölümlerini biriktirme. Dizinin 10. bölümü yayınlanırken hala 2. bölümü izleyememiş olma, sürekli erteleme. Bu günah sürekli olması halinde 'oburluk' günahına da zemin hazırlamaktadır.

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!