İnternetleri Olmadığı İçin 9 Aydır Eğitimden Mahrum Kalan Kardeşlerden Yardım Çağrısı...

Eskişehir'de yaşadıkları yerde internet altyapısı olmadığı için pandemi nedeniyle okullara ara verilmesinden bu yana eğitimleri aksayan üç kardeş, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Baba Halil Demir: 'Çocuklarım derslerinden mahrum kalıyor, tek isteğim onların okuması'

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından neredeyse bir yıla yakın zaman geçti. Ancak her öğrencinin eğitime erişme fırsatı bulunmuyor.

Eskişehir'de yaşayan Demir ailesi, bulundukları yerde internet altyapısı olmaması ve çocukların derse girebileceği teknolojik aletlerin bulunmaması nedeniyle dokuz aydır ders göremiyor. Alpu ilçesinde bulunan aile, Bozan Mahallesi'nin merkezine beş kilometre uzaklıkta yaşıyor. Çobanlık yapan baba Halil Demir, “Çocuklarım derslerinden mahrum kalıyor, tek isteğim onların okuması” diyerek yetkililerden yardım istiyor.

14 yaşındaki İsmail: 'Arkadaşlarımdan geri kalıyorum'

Ailenin en büyük çocuğu olan 14 yaşındaki İsmail Demir, şunları söyledi:

İnternet olmadığı için canlı derse giremiyoruz, tablet veya bilgisayar da yok. O yüzden okullar kapandığından beri canlı derse katılamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyorum. Pandemiden önce de zor şartlar altında okula gidiyorduk ama bir şekilde idare ediyorduk. Şimdiyse arkadaşlarımdan geri kalıyorum. Onlar canlı derse katılırken ben katılamıyorum. Devlet görevlilerinden bizimle ilgilenmelerini bekliyoruz.”

'Öğretmenimle hiç görüşemedim'

Üçüncü sınıfa giden 8 yaşındaki Arafat Demir ise okuluna büyük bir hasret duyduğun aktardı. Arkadaşlarını çok özlediğini belirten Arafat Demir, “Arkadaşlarım canlı derslere giriyorlar ama internetimiz olmadığı için ben giremiyorum. Öğretmenimle okullara ara verildiğinden beri görüşemedim, onu da özledim. En çok hayat bilgisi dersini seviyordum, onda daha başarılıydım. Artık her şey düzelsin istiyorum” şeklinde konuştu.

MEB raporuna göre 18 milyon öğrenci olan Türkiye'de, EBA'yı kullanmayan 6 milyon öğrenci var. Kullananların da büyük kısmı, akıllı telefon ile bağlanıyor.

Eğitime Erişim Sorunu Sürüyor: MEB Raporuna Göre 8 Milyon Öğrenci EBA'ya Cep Telefonundan Giriyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Televizyon, Beyaz Eşya ve Mobilyada Taksit Sayısı Azaltıldı
Karaborsa Oluştu: İstanbul'da 2 Milyon TL'ye Mezar Yeri
Türkiye'de Yapılacak Çin Aşısının Ön Raporu Tamamlandı: Hangi Yan Etkiler Görüldü?

Popüler İçerikler

Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başörtüsü Takıp Ayşe'yi Taklit Etti!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
YORUMLAR
26.12.2020

Doğuda çalıştığım zamanda birçok köy ve ilçede bulundum yaptım diye demiyorum ama yüzlerce çocuğa kişiye yardım topladık elbise ayakkabı okul malzemesi vs . Daha sonra ise yaardım ettiğim köylerdeki kişilerin mal varlıkların çok fazla olduğunu gördüm , sadece çocuğa ve okula yapılan yatırımları aileler gereksiz gördükleri için çocuklarını o durumda bırakıyorlarmış. Nasıl olsa devlet ya da birisi gelip yardım ediyor diye,meğerse yıllardır alışagelmiş bir durummuş. Daha sonra Tokat Sivas samsun sinop köylerinde bulundum hayatında çikolata yememiş çocuklar ayakkabısız çocuklar gördüm.Elektiriği olmayan köyler gördüm. Yapılan yardımları siz bunları başka ihtiyacı olana verin dediler.Evet doğuda da cidden fakir aileler var lakin 100 kişiden 10 kişi fakirse 100 kişi de fakir gibi davranıyor. Diğer illerde ise 100 kişiden 50 kişisi fakir ama kimse kolay kolay yardım kabul etmiyor. Bunlar bneim kendi gördüğüm ve yaşadıklarım.

26.12.2020

Batıda ne yazık ki çok ihmal ediliyor. Nasıl olsa sesleri çıkmıyor diye. Doğuda kaçak dükkan ve elektiriğe göz yumuluyor sırf tekrar kavga çıkmasın ama batıda ise sürekli vergi alınıyor sürekli ihmal ediliyor.

Pasif Kullanıcı
26.12.2020

evinde televizyonu olmadığı için sokağa çıkma yasağının olduğu gün işini yapmaya giden ayakkabı boyacısına tv 'hediye eden' güruh buraya da tablet gönderir.Sonra da derler 'Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan çıktı.'

26.12.2020

fatih projesi vardi ??? alan sirketler isler biraz daha bolup bir sonraki anlasmada daha fazla para almak icin devam ettigi varya hani bitmeyen ne oldu ? o paralar ile ne koylerde ne alt yapilari yapilirdi , abi ben hep dedim hep diyecegim bu ulkeden bir sey olmaz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ