Fotoğraf Çekilirken Zafer İşareti Yapıyorsanız Eğer Sizi Bekleyen Büyük Bir Tehlike Var!

Siber hırsızlık, internetin en büyük sorunlarından biri halinde ve hiçbir zaman da kolay kolay çözülebilecek bir konu değil. Dahası, kontrol edebilmek giderek zorlaşıyor bile olabilir. Nasıl mı?

İlerleyen teknolojik gelişmeler sayesinde, uzmanlara göre fotoğraflarınızdan parmak izinizi elde etmek mümkün olabilir.

Tabi tehlike de dolayısıyla sadece parmaklarınızın gözüktüğü fotoğraflar için geçerli.

Japonyalı araştırmacılar, 3 metre uzaklıktan çekilmiş fotoğraflardan bile bir kişinin parmak izinin çıkarılabileceği ihtimalini ortaya atarak ortalığı karıştırdı.

Kaliteli bir fotoğrafta, ışık da uygunsa, bu işlemin gayet de uygulanabilir olabileceğini belirtiyor araştırmacılar. Özellikle selfie'ler sırasında iki parmakla yapılan barış işaretinin tehlikeli olabileceği belirtiliyor.

İyi haberse, şu anda bu şekilde bir hırsızlık gerçekleştirildiğine dair bir veri yok elimizde.

Uzmanlar da, şu anda böyle bir hırsızlığı gerçekleştirebilecek cihazın henüz var olduğunu düşünmediklerini; fakat 1-2 sene içinde ilerleyen teknolojik gelişmelerle üretilebileceğini söylüyorlar.

Dahası, araştırmacılar önlem amaçlı bir çözüm bile üretmişler.

Transparan yapıdaki bir titanyum oksid filmi hazırlayan ekip, bunun izlerinin belli olmasını engelleyeceğini söylüyor. Bu aracın düzenli olarak nasıl giyileceği konusunda ise net bir bilgi yok; dolayısıyla en basit çözüm parmaklarınızı kamerada çok göstermemek olabilir.

Biyometrik teknoloji, giderek hayatımızda daha fazla yer alıyor.

Bu alandaki en önemli şeylerden biri de parmak izi tarama teknolojisi elbette. Tüm biyometrik güvenlik sistemlerinin neredeyse yarısını oluşturan parmak izi tarama teknolojisi nedeniyle, parmak izinizi saklı tutmak bir hayli önemli olacak gelecek yıllarda.

Şifreniz ele geçirilse, bir şekilde değiştirip durumu kurtarabilirsiniz; ancak parmak iziniz ele geçirildiğinde bir dönüşü yok.

Dolayısıyla ne olur ne olmaz diye dikkatli olmakta fayda olabilir. Aman diyelim!

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
20.01.2017

Madem böyle bir hırsızlık verisi yok neden eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyolar aq. Millete fikir mi veriyolar aha bunu yapın bak olabilitesi güzel bir hırsızlık falan

20.01.2017

Adam fotoğraftan parmak izi çıkarmak için deli gibi uğraşacaksa bi firma ceosununkini falan cıkarır benim neyim var amk? Anca bi cinayeti falan üstüme yıkabilirler o kadar

20.01.2017

Götünüzdeki donu bile çalarlar haberiniz olmaz..

TÜM YORUMLARI OKU (21)