İnternet Üzerinden İş Kurmak İsteyen Sıradan Bir İnsanın Neler Yapması Gerektiğini Adım Adım Anlatıyoruz

Eğer ortalama bir işiniz, ortalama bir kazancınız ve ödemeniz gereken borçlar varsa ama yine de internet üzerinden bir iş kurmak niyetindeyseniz doğru yerdesiniz.

Paranın her zaman parayı çektiği gerçeğini göz ardı etmeden adım adım önce borçlarınızdan kurtulmalı ve sonrasında da bu sektöre adım atmalısınız. Peki ama nasıl?

Pazarlamanın her şey olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın!

Dünyanın en iyi kitabınız yazsanız bile eğer bu kitabı pazarlayamazsanız asla satış yapamazsınız. Ama eğer dünyanın en kötü kitabını yazıp bunu doğru pazarlama teknikleriyle piyasaya sürer ve arkanıza yeterli finansman desteğini alırsanız kitap çok satanlar arasına bile girebilir.

Bir web siteniz, Shopify dükkanınız ya da sosyal medya gibi çevirimiçi olarak satış gerçekleştirebileceğiniz bir platformunuz yoksa durum sizin için daha da zor bir hale gelecektir.

Ama eğer bu platformlardan birine sahip ama satış yapmak için gerekli olan reklam ücretleriniz ya da yeterli finansman desteğiniz yoksa bu iş düşündüğünüzden çok daha karmaşık ve çetrefilli bir durumdur. Adım adım ilerleyin.Haydi, gelin önce borçlarınızdan nasıl kurtulacağınızla başlayalım:

1. Kendi mali sorunlarınızı çözene kadar meşru bir iş kurmanın söz konusu olamayacağını kabul ederek başlayın.

Bu birçoğumuz için oldukça zor bir farkındalık olsa da dünyanın en iyi işini de kursanız doğru finansman desteği olmaksınızın gerçekleştirmek istediğiniz girişimi kurmanın çok zor olduğunun bilincinde olun.

2. Satabileceğiniz her şeyi satın. Önceliğiniz aylık ödemelerinizin olduğu borçları kapatmak olsun.

3. Gereksiz olduğunu düşündüğünüz tüm harcamalarınızı bir kenara bırakın ve gereksiz aboneliklerden çıkın.

Bu yöntemle aylık ödemelerinizi daha rahat gerçekleşebilir ve kalan paranızla da kalan borçlarınızı ödemeye başlayabilirsiniz.

4. Daha yüksek maaş veren işlere başvurun. Bazen kendimizi ve başarabileceklerimizi hafife alırız. Müsaitlik durumunuzu çıkartın ve işe koyulun.

Size verilebilecek en kötü cevap 'hayır' olacaktır. Bir girişimci olarak eğer şimdi fedakarlık yapmazsanız bir daha fedakarlık yapabileceğiniz bir ortamın oluşmayacağını bilin.

5. Bir yeteneğinizi işe dönüştürün. Eğer yoksa yeteneklerinizi keşfedin ve yeni şeyler deneyin.

İş kurmak hakkındaki kaygılarınızı şimdilik bir kenara bırakın ve para kazanmaya odaklanın. İnsanların kendi başlarına yapmaktan keyif almadıkları işlere başvurmak etkili bir çözüm olabilir.

6. Ücretsiz katılabileceğiniz ve sizi geliştirecek eğitimlere katılın. Bu eğitimlerin takibini sosyal medya platformlarından yapabilirsiniz.

Ayrıca insanların birbirleriyle deneyim ve tecrübelerini paylaştıkları Facebook ve Slack gruplarına katılabilir, YouTube'da videolar izleyebilirsiniz.

Eğer bu adımları uyguladıysanız ve borçlarınız artık bittiyse haydi gelin diğer sürece başlayalım:

1. Büyük bir şirket kurmaya çalışmayın. Bunun yerine küçük adımlarla başlayın.

Borç ödeme aşamanız sırasında ekstra para kazanmak için öğrendiğiniz yeni becerileri kullanın ve karlı olabileceğini bildiğiniz bir şeye başlayın. Hepimizin hayal ettiği bir iş elbette var ama henüz bu noktada düşük riskli ve istikrarlı bir şeye başlamak daha önemli. Spesifik bir fikir yerine popüler konulara yönelin.

2. Sabit bir iş akışına sahip olduğunuzda serbest çalışanlardan destek alarak nasıl dış kaynak sağlayacağınızı öğrenin.

Kendinizi denklemin dışına tam anlamıyla çıkarmamak için işi yönetmeye devam edin ve müşterilerle etkili bir bağ kurmaya çalışarak bu süreyi verimli geçirin. Bu yöntemle beraber hem işiniz büyüyecek hem de bir sonraki işiniz için yeni şeyler öğrenmeye zamanınız olacaktır.

3. İlk işten kazancınızı alın ve bir sonraki iş konseptinize yatırın.

Tercihen yalnızca ilk kurduğunuz işten elde ettiğiniz karı ikincisine yatırmalısınız.

4. Süreci tekrarlayın.

Sonuç olarak, bir iş kurmak zor ve asla aceleye getirilmemesi gereken bir süreçtir ama eğer sabırlıysanız bu oldukça basit bir süreç haline gelir.

O halde özetle sıralayacak olursak: 

  • Gerçekliğinizi kabul edin.

  • Paraya odaklanın.

  • Düşük riskler alarak başlayın.

  • Dış kaynak oluşturun.

  • Kazancınızı diğer iş fikirlerinize yatırın.

  • Ve son olarak, süreci tekrar edin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Günümüz Dünyasında Başarı Elde Etmek İsteyen Şirket ve İşletmelerin Sosyal Medyayı Nasıl Kullanması Gerektiğini Anlatıyoruz

👇

Girişimcilerin Başarıya Ulaşmak İçin Mutlaka Kendi Hayatlarına Dahil Etmeleri Gereken Basit Ama Etkili Alışkanlıkları Açıklıyoruz

👇

Her Başarılı Yatırımcının Hisse Senedi Seçiminde Mutlaka Bilmesi Gereken ‘Değer Yatırımını’ Anlattık

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
12.09.2020

1. Onediodan tavsiye alıyosan geçmiş olsun

12.09.2020

Eee Ne anlattın sen şimdi?

12.09.2020

Şimdiden zengin olmuş gibi hissediyorum

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ