Instagram Yasağına TÜSİAD da Sessiz Kalmadı: "Kapatmayı Doğru Bulmuyoruz"

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan gündeme ilişkin görüşlerini paylaşırken Instagram'ın kapatılmasına da değindi. Turan, 'topyekün' bir kapatmaya karşı olduklarını söyledi.

Instagram'ın kapatılmasının üzerinden günler geçmesine rağmen somut bir adım atılmış değil. Son iki gündür süren görüşmelerden ise halen bir sonuç alınamadı. Instagram'ı şu an VPN olmadan kullanmak imkansız.

Instagram'ın kapatılmasına ülkede her kesimden tepki gelmeye devam ediyor. Influencerlar, burada ticaret yapan e-ticaret şirketi sahipleri ve tüm bunlardan bağımsız şekilde kişisel hak temelli olarak olaya yaklaşan vatandaşların artan tepkisine bir destek de TÜSİAD'dan geldi.

TÜSİAD, hem kurum nezdinde hem de başkanlar nezdinde daha önce ülkedeki ekonomiden siyasete, dış politikadan kültür sanat konularına kadar daha bir çok konuda söz söylese de bugünlerde daha spesifik konularda yorum yapmayı tercih ediyor.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan katılmış olduğu bir programda ekonomiyi değerlendirirken Instagram yasağına da değindi. Turan, "Kesinlikle topyekün bir kapatmayı doğru bulmuyorum. İhlaller varsa, yaptırım uygulamak en doğrusu olacaktır. Kanunlar belli, kanunlara uyulmama gibi bir durum söz konusu ise belli yaptırımlara başvurabilirsiniz ancak ben böylesine toptan bir kısıtlamayı doğru bulmuyorum." dedi.

Ekonomiye dair yorumlarında ise Turan, Türkiye'nin önündeki en büyük önceliğin enflasyonla mücadele olduğunu söyledi. Turan ayrıca faiz indirimi için konuşmanın erken olduğunu söylerken ekonomi politikalarını desteklediklerini de açıkladı.

İstanbul'da Yaşamanın Maliyeti Belli Oldu: 66.500 TL
Yeniden Değerleme Oranı (YDO) Zammı Geliyor: IMEI Kayıp Ücreti 50 Bin Liraya Yaklaşacak!
Yine Sigara Zammı: Bir Firmanın En Ucuz Sigarası 64 TL Oldu

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!