Instagram Reels Videolarının Süresini Uzatıyor

Instagram Reels videoları şimdilik 15-30-60 saniyelik seçeneklerle oluşturulabiliyor. TikTok’un neredeyse aynısı olan Reels kısmı için sürenin daha da uzatılacağı açıklandı.

Instagram tarafından TikTok’a rakip olabilmek için geliştirilen Reels özelliği yeni bir özelliğe kavuşuyor. İlk kullanıma açıldığında sadece 15 saniyelik kısa videoların paylaşıldığı Instagram Reels, kademeli olarak 30 ve sonrasında 60 saniyeye çıkarmıştı.

Kullanıcılar tarafından 60 saniyelik videoların yetersiz olduğu yönündeki eleştiriler Instagram tarafından dikkate alındı.

Alessandro Paluzzi isimli mobil uygulama geliştiricisi tersine mühendislik yöntemiyle, Instagram Reels’in yeni süresinin 90 saniye olacağını gözler önüne serdi.

Artık Reels kısmında 90 saniyelik videolar paylaşılabilecek. Tabi ki yeni güncellemeyle tüm cihazlar bu özelliğe kavuşabilecek. Şu anda sadece test aşamasında olduğunu belirmekte fayda var.

TikTok, kullanıcıların 3 dakikaya kadar uzun video çekmelerine olanak sağlıyor. ‘Kısa biçimli video’ rekabetinde YouTube Shorts hizmetiyle yerini alan Google ise tıpkı Instagram gibi en fazla 60 saniye uzunluğunda içerik paylaşılmasına müsaade ediyor.

İlginizi çekebilir:

Instagram DM, Facebook ve Messenger'a 3D Avatarlar Geliyor
Instagram'ı Dünyada En Çok Biz Kullanıyoruz! İşte İnternetle İlgili Geniş Çaplı Rapordan Öne Çıkan Gerçekler

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı