'Instagram Neden Açılmadı?' Sorusunun Yanıtı Ortaya Çıktı: Instagram Toplantısında 'Terör Tanımı' Krizi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ile Instagram temsilcileri arasında yapılan dünkü toplatıya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Toplantıda Türkiye, “PKK, YPG ve FETÖ’yü sansürleyin” dedi. Instagram yetkilileri ise “PKK dışındakiler dünyada terör örgütü olarak görülmüyor” yanıtını verince toplantı sonuç alınamadan bitti. 

Kaynak: Serbestiyet

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024'te Instagram'a erişim engeli getirmişti. Instagram'ın "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtildi. Katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi maddeler var.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu dün Instagram yetkilileriyle masaya oturmuş ancak görüşmelerin istenilen düzeyde ilerlemediğini söylemişti.

Uraloğlu toplantı sonrası “Instagram konusunda tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz. Aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz” açıklaması yapmıştı.

Serbestiyet'ten Oğuzhan Keskin'in aktardığına göre, toplantıda tarafların neden uzlaşamadığına ilişkin detaylar ise bugün ortaya çıktı. Toplantıda Türkiye, “PKK, YPG ve FETÖ’yü sansürleyin” talebini Instagram yetkililerine iletti.

Kaynak

Meta yetkilileri ise yalnızca PKK propagandası olarak değerlendirilen içeriklerin kaldırılabileceğini, diğerlerinin Türkiye dışında terör örgütü olarak tanınmamasından ötürü müdahale edilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Türkiye tarafı, mevcut koşullarda yasağın süreceğini belirtti ve toplantı son buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan toplantının ardından sosyal medya platformları için sert ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram Açıklaması: META da Mesaj Yayınladı!
Metropoll Anketi: AK Parti'nin Oy Oranı 22 Yıl Sonra İlk Kez Bu Seviyelere İndi!

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
06.08.2024

ya siz twitter da neler dönüyor takip ediyor musunuz da instagrama saldırıyorsunuz? açık açık desenize ünlüler hayvan haklarına sahip çıktılar, insanlar karşımızda yer aldı rezil olduk diye

06.08.2024

adamlar haklı dünyanın terör örgütü dediği haması mecliste ağırla sonra boş boş sebeplerle özlürlüğünüz kısıtlandı diyerek milyonlarca insanın kendi elinde özgürlüğünü kısıtla, ne güzel dünya be

06.08.2024

Instagram sadece Türkiyede 50 milyon euro günlük serbest ticaretin döndüğü bir platform ve bu alışverişlerin takip edilmesi zor. şu anda nasıl vergiye tabi tutabiliriz yolunu aradıklarına eminim. Bugün gelen gümrük zamlarını da düşünürseniz instagram yasağının sebebinin israil-filistin olmadığını devletin sürekli kaynak arayışında olduğunu anlarsınız. öncelikle halkın bilinçli olması lazım. üretmeyen devletlerin geçim kaynağı vatandaştır

Yerinde bir yorum👍👏

TÜM YORUMLARI OKU (21)