Instagram Mesajları Tamamen Yenilendi! Akışta Mesaj Yanıtlarken Müzik Paylaşımı Yapabileceksiniz!

Instagram, akış algoritmasını yeniledikten sonra şimdi de Mesajlar kısmına el attı. Sosyal medya platformu tarafından duyurulan yeni özellikler arasında özel mesajlarda müzik paylaşımı, sessiz mesaj gönderimi, çevrimiçi kişilerin filtrelenmesi ve akışta gezinirken mesaj yanıtlama yer alıyor.

Sessiz mesaj gönderimi ve müzik paylaşma

Müzik paylaşım özelliği kapsamında Instagram Apple Music, Amazon Music ve Spotify ile entegrasyon kuruyor. Böylece kullanıcılar, sohbet esnasında 30 saniyelik şarkı önizlemelerini paylaşabiliyor. Bu noktada şirketin Apple Music ve Amazon Music ile entegrasyon kurma aşamasını tamamladığını ancak Spotify entegrasyonu için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim. 

Sessiz mesaj gönderimi ise geç saatte mesaj atarken yaşadığımız 'Acaba bildirim gitti mi?' kaygısını ortadan kaldırıyor. Bunun için mesajınıza @silent ibaresini yerleştirerek, arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajın bildirimini kapatabiliyorsunuz.

Akışta gezinirken mesaj yanıtlama ve hızlı paylaşım

Hızlı paylaşım özelliği ise akışta gezinirken, beğendiğiniz gönderilerin paylaşım butonuna uzunca basıp hızlıca göndermenizi sağlıyor. Sonrasında ise gezinmenize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. 

Aynı şekilde akışta gezinirken gelen bir mesajı, Instagram deneyiminizi bozmadan hızlıca yanıtlayabiliyorsunuz. Mesajı yanıtlamak için gelen kutusuna gitmenize gerek kalmıyor.

Ayrıca gelen kutusunun üst tarafında kimlerin çevrimiçi olduğunu görebileceksiniz.

Bu özellikler şimdilik sınırlı sayıda ülke için aktif edildi. Yakında yayınlanacak güncellemeyle tüm kullanıcılar için açılacak.

İlginizi çekebilir:

Instagram Toplumsal Meselelere Destek İçin Etiketlere Yeni Özellikler Kazandıracak
Instagram Gizli Hesap Görme Yöntemleri Güvenilir mi? Gizli Instagram Profillerini Görme Taktikleri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!