'Instagram, Kadın Girişimci Sayısını 4 Kat Arttırdı'

Instagram, girişimciliğe soyunan kadınların ticarete açılan kapısı oldu. Evlerinde ya da atölyelerinde ürettikleri özel ürünleri Instagram aracılığıyla satışa sunarak ticarete atılan kadınların sayısı her geçen yıl artıyor. 

Kadın girişimciler çikolatadan pastaya, kozmetikten organik ürüne, ayakkabıdan giyime, dekoratif ürünlerden oyuncağa kadar, el emeği göz nuru birçok ürünü Instagram'da sermayeye ve reklama ihtiyaç duymadan satışa sunabiliyor.

İnternetin yaygınlaşmasıyla giderek önem kazanan iş modellerinin başında gelen e-ticaret, kadın girişimciler için de yeni bir iş modeli haline geldi. 

İş hayatında aradığını bulamayan ya da hobilerini işe dönüştürmek isteyen bazı kadınlar, evlerinde ya da atölyelerinde ürettiği ürünleri artık internet üzerinden alıcılarla buluşturuyor.

İş hayatına atılmak ya da hobisini işe dönüştürmek isteyen kadınlar, ürünlerin satışı için son yılların gözde sosyal ağı Instagram'a yöneliyor.

Bu şekilde işini büyütüp istihdama katkı sunan, bazen siparişlere yetişemediklerini belirten girişimci kadınlar, sonrasında mağazacılığa ya da atölyeciliğe yöneliyor.

"Instagram, kadın girişimci sayısını 4 kat arttırdı."

E-ticaret şirketi IdeaSoft'un Genel Müdürü Seyhun Özkara şunları kaydediyor:

'Instagram, kuruluşundan sonra e-ticaret için çok önemli bir platform haline geldi. Kadın girişimciler evlerinde veya atölyelerinde ürettiği özel ürünleri paylaşarak e-ticarete ilk adımı atıyor. Bu şekilde başlayıp bugün 3-5 fiziki mağazaya ulaşmış ve kendi alanında çok başarılı olmuş birçok kadın girişimci örneği var.'

"Kadınlar burada kendilerini özgürce ifade edebiliyor."

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, internet kullanıcılarının %20'sinin Instagram'da olduğunu, bu mecranın aylık 300 milyon kullanıcısıyla, marka bilinirliğine katkı sağladığını kaydetti.

"Home office, son yıllarda tüm dünyada oldukça yaygın olan bir çalışma sistemi."

Kadın girişimcilerin sayısının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her geçen gün arttığını, bu artışın bir bölümünü de sosyal medya üzerinde kendine iş alanı açmış kadınların oluşturduğunu belirten Oktar şöyle devam ediyor:

'İnsanlar bu sayede çalışma ortamlarını özgürce seçebiliyor. Instagram üzerinden ticaret yapan ev kadınları için de aynı ifadeyi kullanabiliriz. Bu sayede kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir sanal ortam yaratmış oluyor.'

Son olarak, devlet desteği alabilmek mümkün.

Instagram'daki talep ve beğeni oranlarını gerekçe göstererek KOSGEB gibi kurumların geri ödemeli veya geri ödemesiz birçok destek seçeneğinden faydalanmak ve bu şekilde geleneksel ya da e-ticarete atılabilmek mümkün. 

AA Hürriyet

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.07.2016

önüne gelen saçma sapan youtube kanalı açıyor kişisel gelişim videoları paylaşıyorlar instagram hesabı açıp boyadıkları sigaraları satıyorlar saçma sapan kıyafetler falan ama pazar büyüdüğü için yakında hiçbiri bir bok kazanamayacak

Pasif Kullanıcı
06.07.2016

bende internet üzerinden alışveriş yapan biriyim ama bu tamamen saçmalık tuhafiyeden aldıkları inciği boncuğu 5-10 liralık kıyafet üzerine yapıştırıyorlar veya dikiyorlar bu moda değil bunu alıp giyince modayı takip etmiş olmuyorsun bunun adı avellik şimdi size marka vereceğim les benjamin 200 tl'den aşağı t-shirt satmıyor ben aynı kalitede ürünü 5-10 liraya alıyorum bu birazda kişiye bağlı diyorsa ki ben gösteriş budalasıyım bir şey diyemem

19.07.2016

İnsanlar bir şeyler yapmaya çalışıyorken yaftalamanın anlamı yok. Instagram insanlara bu olanağı sunmuş onlar da kullanmaya çalışıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (5)