Instagram'ın Kurucusu Kevin Systrom Firmadan Ayrıldığını Açıkladı! İşte Systrom'un Kariyerindeki Adımlar

8 yılın ardından, Instagram'ın kurucuları firmadan ayrılıyor. CEO Kevin Systrom ve CTO Mike Kreiger, 2012'de 1 milyar dolara Facebook tarafından satın alınan mega-popüler fotoğraf paylaşma ağından ayrıldıklarını pazartesi günü açıkladılar.

Systrom ve Krieger'in yoktan var ettikleri bu uygulamayı bırakmaları hayli şaşırtıcı. Instagram başta Systrom'un fotoğrafçılık sevdasından ortaya çıkmıştı ve şimdi dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri. 2018'in başında yapılan ankete göre ise Instagram'ın 1 milyar aktif kullanıcısı var.

Systrom'un Instagram'ı kurma ve bugünlere getirmedeki başarı öyküsünü sizin için hazırladık.

Systrom, Boston'ın zengin banliyölerinden biri olan Holliston'da doğdu.

Babası insan kaynakları şefiyken, annesi de teknoloji ile meşguldü.

Gençlik yıllarında Systrom, kayıt derleme ve DJ'likle meşgul oldu.

Systrom Stanford Üniversitesi'ne başvurdu ve bilgisayar bilimi okumaya karar verdi.

Ancak okul başladığında bu bölümü kendisine uygun bulmayan Systrom, branşını yönetim bilimi ve mühendislik olarak değiştirdi.

Systrom kısa süre sonra fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başladı ve üniversitedeki arkadaşları için bir fotoğraf paylaşma sitesi kurdu.

Fotoğraf dersleri alan Systrom'a, hocalarından birinin Holga isimli ucuz bir fotoğraf makinesi vermesi üzerine, Instagram'ın CEO'su, vintage görünümlü fotoğraflar çekmeye başladı.

Üniversitedeki 4. yılından önce, Systrom Odeo isimli bir teknoloji şirketinde çalışmaya başladı.

O dönemlerde Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey de bu şirkette çalışıyordu ve Systrom'la ikisi yakın arkadaşlardı.

Mezun olduktan sonra Google'da pazarlama ve M&A pozisyonlarında çalıştı.

Google'da çalıştığı 3 yıldan sonra Systrom, Nextstop adı verilen seyahat firması ile çalışmak için buradan ayrıldı. Facebook bu firmayı da 2010 yılında satın almıştı.

Nextstop'ta çalışırken, Systrom kendi uygulamasını geliştirdi ve ona ''Burbn'' ismini verdi.

Uygulama konum bazlı bir sosyal ağ ve fotoğraf paylaşma üzerineydi.

Daha sonra Systrom, kendisinden 2 yıl sonra Stanford'dan mezun olan Mike Krieger ile ortaklık yaptı.

Krieger da bu sırada Meebo isimli kendi uygulaması üzerinde çalışıyordu.

Krieger katıldıktan sonra Burbn'ı geliştirmeye karar verdiler ve fotoğraf düzenlemeyle ilgili kısımların birçoğunu çıkardılar.

Systrom'un şimdiki eşi Nicole'ün aklına da filtreleri ekleme fikri geldi. İlk filtrelerden biri olan X-Pro II, uygulama üzerinde hala kullanılmakta.

Uygulama, 2010'un Ekim ayında Instagram ismini aldı. Kelime olarak Instagram, ''instant'' ve ''telegram'' kelimelerinin birleşmesinden meydana geldi.

Uygulama piyasaya çıktıktan ilk 24 saat sonra, 25,000 kullanıcısı vardı ve hatta uygulamanın serverları ilk kez bu sebeple çökmüştü.

9 ay sonrasında Instagram, 7 milyon kullanıcıya erişti.

Nisan 2012'de, Zuckerberg'le anlaşan Systrom, uygulamanın %60 hisselerini Facebook'a sattı.

Bu günlerde Systrom'un bütçesi 1.4 milyar dolar.

Boş zamanlarında golf oynayan, seyahat eden ve modayla ilgilenen Systrom birçok kez Met Gala'ya katıldı ve ünlü tasarımcılarla tanışı.

2015 yılında, üniversiteden tanıştığı Nicole Schuetz ile dünya evine giren Systrom'un Freya isimli bir kızı oldu.

Dolly ismindeki köpeklerinin de bir Instagram hesabı ve 21,000 takipçisi var.

Instagram şu anda, dünyada en çok kullanılan uygulamalardan biri ve haziran ayında da 1 milyar aktif kullanıcıya erişti.

Zuckerberg'le ilgili çıkan gerginlikler dolayısıyla da CEO Systrom ve CTO Krieger, eylül ayında firmadan ayrıldıklarını açıkladılar. Systrom'un şimdiki planı ise kendine biraz vakit ayırmak ve yaratıcılığının yeniden konuşmasını beklemek.

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
03.10.2018

9ayda 7 milyon kullanıcıya ulaşması kendisinde bir gelecek görme duygusunu uyandırmadı mı acaba niye satıyorsun abi emeğine yazık zuckerberg e hemde

Ben olsam ben de ayrılırım amk, sikko bir site kurup parayı kırmışım, dünya bana güzel. Çalışır mıyım lan hiç? Adamda çalışmaz tabii. Kendisini tebrik ediyorum.

03.10.2018

benim aklım almıyor zamanında süper bir proje tutturmuşsun ve tutmaya devam edecek bu kesin yani ve çok para kazanacaksın. bu iş niye satılır ki başkasına ? böyle kendi yaptığın işten ayrılmak zorunda kalmak çok kötü

03.10.2018

Neden öyle düşünüyorsun ki? Belki adam artık hayatını başka şeylerle geçirmek istiyor. Paraysa para zaten milyarder olmuş. Belki artık kendine ya da ailesine vakit ayırmak istiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (9)