Instagram'ın İki Ünlü İsmi Duygu Özaslan ve Social Mom Hayvan Sahiplenme Konusunda Birbirine Girdi!

Sosyal medyanın ünlü insanlarının her zaman çok iyi anlaştıklarını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her topluluk gibi onların da uyuşmazlıkları, tartışmaları ve kavgaları oluyor. Hatta anlatılanlara göre biz çok az kısmını bilebiliyoruz İşte bu sürtüşmelerin son örneği Instagram'da yaşandı. Gelin, yakından bakalım.

Duygu Özaslan, ülkemizin en popüler YouTuber'larından biri.

Kendisini ara ara girdiği polemiklerle de tanıyoruz.

En Popüler Youtuber'lardan Duygu Özaslan Kuaförüyle Kapıştı, Sosyal Medya Karıştı!

Social Mom, ya da gerçek adıyla Çağla Düvenci Sönmez de bir Instablogger.

Instagram'da ünlülerin pozlarını komik bir şekilde taklit ederek fenomen olan Buaradanianben hesabı konuyla ilgili oldukça sert bir hikaye yayınladı.

Verdiği Pozlarla Ünlülerin Şekilli Fotoğraflarını Taklit Ederek Gülme Krizine Sokan Kadın

Bu "moda" hayvanların tıpkı bir eşya gibi alınıp verilmesini eleştiriyordu.

'Bu bülogır hanım da bir pomeryan satın alıp kızımın alerjisi çıktı diye iki gün sonra geri vermiş, şimdi yine satın alacakmış. Ama bu sefer yeni 'moda' poodle cinsi köpek alacakmış çünkü o cinsler alerji yapmazmış  🤦‍♀️bu hayvanların sizden çektiği nedir ya? Gidin Toyzz shoptan falan oyuncak alın. '

Aynı hikayeyi Duygu Özaslan da, kendi eklemeleriyle bir daha paylaştı.

'Dilimizde tüy bitti satın almayın diye. Oyuncak mı bunlar, iade edilebilen bir şey mi niye araştırılmadan edilmeden 'alınıp' eve getiriliyor. Sonra o bebekler yeni ailesinde de ne zorluklar çekiyor haberiniz var mı? Ben travmalı bir köpek sahiplenmiş biri olarak o kadar kızıyorum ki. Ama ne desek boş. Sosyallikten önce cahil olmamayı iş edinsek keşke...' diyerek öfkesini dile getirdi.

Bilinçsiz hayvan satın alma, bir süre sonra terk etme konusu zaten çok uzun yıllardır tartışılıyor.

Eskiden, sosyal medyanın yaygın olmadığı dönemde kimin hayvan satın aldığı, kimin iki günde terk ettiği bilinmezdi. Hayvanı eve getirip tuvaletini yapıyor diye geri götürenleri duymuştuk, ancak bugünkü gibi bir durum söz konusu olmuyordu.

Yine sosyal medya, sevimli hayvan fotoğraf ve videoları pek çok insanın hayvan sevgisini baştan şekillendirdi.

Sosyal medyada birkaç yıl önce popüler olan Boo adlı Pomerian cinsi köpek, bu cinsin aniden çok popüler olmasına sebep oldu.Sadece bu türü özel olarak üretip yetiştirerek satışını yapan pek çok sosyal medya hesabı var.

Daha küçük türler üretmek için hayvanların sağlığıyla oynanması bir yana, bu yeni popüler türleri birer oyuncak gibi görenlerin sayısı artıyor.

Hayvanları satın alanlar da, barınaktan sahiplenenler de hayvanseverliğinden şüphe etmiyor.

Peki sizce bu tartışmada kim haklı?

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
31.05.2018

Çağla Düvenci Sönmez'in bu köpeği yada köpekleri 'sahiplenmediği' ama satın aldığı bir gerçek. Hiçbir barınakta bu köpeklerden bulamazsınız. Satın almaya da 'sahiplenme'demiyoruz. Çocuğunun alerjisi olabilir, ilk aldığın köpeği geri vermiş olabilirsin ancak ikinciyi almak neden? Belli ki ilk durum için kimse bir şey dememiş zaten ama yenisini aldığında da benzer bir durum olma ihtimali yüksek olduğu için bu tepki çok normal. Hayvanların da belli duyguları, üzüntüleri, psikolojileri var. Bu görmezden gelinmemeli.

31.05.2018

Konu dışı kalacak ama Duygu Özaslan da Bobbi Brown gibi hayvanlar üzerinde deney yapan bir markayla iş birliği yapıyor,nedense bundan hiç bahsetmeyip her seferinde 'Hayvanları çok seviyorum' pozu kesiyor.

01.06.2018

%100 duygu özaslan haklı hayvanlar oyuncak değil bende sokaktan bir kedi sahiplendim onu en iyi şekilde yasatmaya çalışıyorum bazen kendimdeen kısıyorum ona bişeyler alıyorum şu hayvanları alıp alıp atmayın artık onların duyguları var..

TÜM YORUMLARI OKU (28)