Instagram İçin Ücretli Abonelikten Meclis'e Giden TikTok Yöneticilerine Bugün Teknoloji Dünyasında Neler Oldu?

20 Ocak Perşembe günü teknoloji dünyasında hangi haberler paylaşıldı? Öne çıkan ve sosyal medyada paylaşılan gelişmeleri sizler için derledik.

1. Instagram, uzun süredir konuşulan ücretli abonelik özelliğini aktif olarak test etmeye başladı.

Detaylar:

Instagram'da Ücretli Abonelik Dönemi Başlıyor!

2. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın başı zaman zaman farklı patent davaları ile meşgul oluyor. Bir diğer teknoloji markası Ericsson Apple'a 5G patenti nedeniyle dava açtı.

Detaylar:

Patent Davalarıyla Gündeme Gelen En İyi Teknoloji Markalarından Apple'ın Dosyasına Bir Yenisi Eklendi!

3. Bitcoin'i resmi para birimi yapan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Bukele'nin, Türkiye'yi esprili bir dille selamlaması gündem oldu.

Detaylar:

El Salvador Devlet Başkanı: 'Öncelikle, Bitcoin Diyarı El Salvador’dan Tüm Türkiye’ye Selamlar'

4. TikTok'un Türkiye yöneticileri Meclis'te sunum yaptı. Şirketin 2021 yılında Türkiye'ye 93 milyon TL vergi ödediği açıklandı.

Detaylar:

TikTok Türkiye Yöneticileri Meclis'te: Türkiye'ye Ne Kadar Vergi Ödedi, Kaç İçerik Kaldırıldı?

5. Teknoloji devi dört şirketin internetin kıtalararası okyanus altındaki internet kablolarına olan hükmü günden güne artıyor. WSJ araştırmasına göre devler, okyanusun altındaki internet kablolarının yüzde 66'sına sahip.

Detaylar:

Teknoloji Devleri Okyanus Altındaki İnternet Kablolarına Hükmediyor: Hangi Şirketin Ne Kadar Payı Var?

6. Snapchat kullanıcılarının yakından tanıdığı Avatarlar özelliği Instagram'a geliyor. Snapchat'te 'Bitmoji' olarak bilinen özellikle kullanıcılar Ayarlar menüsünden kendi avatarlarını belirleyebiliyor.

Detaylar:

Snapchat'in Sevilen Özelliği Avatarlar Instagram'da: Avatar Nasıl Oluşturulur?

7. Otoyol ve şehirler arası yollarda kurulacak elektrikli araç şarj istasyonlarının en az yüzde 75'inin hızlı şarj ünitesi olacak, şarj hizmeti fiyatı birim enerji bedeli üzerinden alınacak.

Detaylar:

Şehirler Arası Yollara 'Hızlı' Şarj İstasyonları Geliyor

8. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli ve hibrit otomobillerin sayısı artıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki durdurulamayan yükselişle birlikte daha da artacak gibi gözüküyor.

Detaylar:

Türkiye’nin Elektrikli ve Hibrit Otomobil Karnesi: İşte Satış Rakamları

9. Bir grup bilim insanı ve politika uzmanı küresel ısınmanın etkilerini yavaşlatmak için Güneş ışınlarını azaltma planlarının tehlikeli olma potansiyeli taşıdığını ve hükümetler tarafından yasaklanması gerektiğini söyledi.

Detaylar:

Bilim İnsanları Yapay Yollarla Güneş'i Karartma Planlarına Karşı Uyardı

10. Sosyal medyada gezinirken paylaşımlar arasında yeşil ve sarı karelerle göze çarpan küp görselleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu görseller aslında dünyayı saran yeni bir çılgınlığa işaret ediyor. Wordle neden bu kadar popüler?

Yeni Çılgınlığımız Kelime Tahmin Oyunu Wordle Neden Popüler Oldu?

11. Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Lex Fridman'ın paylaşımına verdiği bir yanıtla gündemde. Musk, "İnsanların %80'inden fazlasının akıllı telefona sahip olması akıllara durgunluk veriyor" dedi.

Detaylar:

Elon Musk'a Göre "İnsanların Yüzde 80’inden Fazlasının Akıllı Telefon Kullanması Akıllara Durgunluk Veriyor"

12. Google'ın işletmeler ve okullar için geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunduğu G Suite'in Legacy sürümünü kapatıyor. Konuyla ilgili kullanıcılara mail gönderen Google, ücretli olan Google Workspace hizmetine geçmelerini istedi.

Detaylar:

Google'ın Ücretsiz Sunduğu G Suite Legacy Hizmeti Paralı Oluyor

13. Twitch her ay milyonlarca izleyici tarafından ziyaret ediliyor. Hem ülkemizde hem de küresel çapta bir numara olan yayıncılık platformunda en çok izlenen oyunları listeledik.

Detaylar:

2022'nin İlk Ayında Twitch Üzerinde En Çok İzlenen 13 Oyun Belli Oldu

14. Dünya genelinde 2.5 milyar kullanıcısı olan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ortaya çıkan hata bazı hatalar sizin de canınızı sıkıyor olabilir. Bu hataların üstesinden gelmek için bir dizi çok fazla bilinmeyen güvenlik kodu mevcut. Telefonunuzda meydana gelen hataların nasıl çözüleceğini merak ediyorsanız, bu içerikte bunları anlatıyoruz

Detaylar:

Telefon Hataları Nasıl Çözülür? Android Kullanıcılarının Bilmediği Gizli Güvenlik Kodları

15. Instagram'dan bir yeni özellik duyurusu daha! Şirket, yaptığı yeni duyuru ile şimdiye kadar sadece Reels paylaşımlarında kullanılabilen TikTok benzeri Remiks özelliğinin artık tüm videolar için kullanılabileceğini açıkladı.

Detaylar:

Instagram'da Hepimizi Etkileyecek Yeni Özellik: TikTok Benzeri Remiks Özelliği Tüm Videolar İçin Kullanılacak!

Bir önceki günün (19 Ocak) teknolojik gelişmeleri için:

Türkiye'deki En Hızlı İnternetten Teknoloji Devlerinin Piyasa Değerine Bugün Teknoloji Dünyasında Neler Oldu?

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi