Instagram’ı Çok Daha İyi Kullanmanıza Yardımcı Olacak En İyi Fotoğraf Düzenleme Programları

Instagram'ı daha iyi kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte bunu sağlayacak birkaç düzenleme programı...

1. VSCO

Fotoğraf düzenleme uygulaması olan VSCO,  Instagram'da o kadar sık kullanılıyor ki 200 milyondan fazla Instagram gönderisinde #VSCO hashtagi bulunuyor. Ücretsiz versiyonunda 10 adet önceden ayarlanmış filtre olan uygulamanın zengin düzenleme araçları da bulunuyor. Ücretli versiyonunda ise 200’den fazla ön ayarı yapılmış filtre var.

2. Avatan Photo Editor

Avatan Photo Editor, fotoğraflarınızda kullanmak için efektler ve filtreler sunmanın yanı sıra rötuş yapmayı ve fotoğraflarınız için özelleştirilmiş efektler oluşturmanızı kolaylaştırıyor. Temel sürümü ücretsiz olan Avatan Photo Editor, uygulama içi satın alma seçeneği de sunuyor.

3. Mojo

Instagram hikayeleri için editör özelliği taşıyan Mojo basit kullanımlı bir video editleme uygulaması. Tamamı kolayca düzenlenebilecek 100’ün üzerinde hikaye şablonuyla Instagram hikayelerinin ustası olacaksınız.

4. Canva

Hem gönderi hem de hikayeler için çarpıcı tasarımlar yapabileceğiniz Canva’nın çok zengin bir arşivi var. Elbette ücretli versiyonunda çok daha fazla özellik olsa da ücretsiz versiyonu bile oldukça kullanışlı. Özellikle logo, poster, davetiye çalışmaları yapanlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

5. Grid Maker for Instagram

Instagram profilinize girenleri bölünmüş kocaman bir fotoğrafınızla karşılamak mı istiyorsunuz? O zaman kesinlikle Grid kullanmalısınız. Görselleri eşit parçaya bölen Grid, parçalı konsept oluşturmak isteyenler için en ideal uygulama.

6. Snapseed

Google tarafından geliştirilen bu fotoğraf düzenleyici uygulama birçok araç ve filtre seçeneği sunuyor. Ayrıca yaptığınız ince ayarları da kaydedip daha sonra başka bir görselin üzerinde de kullanabiliyorsunuz. Ücretsiz olduğunu da hatırlatalım.

7. Typorama

En tarz, en farklı, en havalı yazıları oluşturmak için kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan biri Typorama. Ayrıca fotoğraflarınızı poster ve afiş haline getirebileceğiniz birçok seçenek de sunuyor.

8. Adobe Lightroom Photo Editor

Fotoğraf düzenleme söz konusuysa Adobe belki de en güvenilir liman. Adobe Lightroom Photo Editor ile ham görüntüleri kolayca düzenleyebilir; tonlarını, doygunluklarını, pozlarını, gölgelerini ve çok daha fazlasını ayarlayarak fotoğraflarınızı profesyonel bir kaliteye ulaştırabilirsiniz.

9. A Color Story

Instagram filtrelerinde aradığınız renk tonunu bulamadıysanız bir de bu uygulamayı deneyin! Adıyla kendini anlatan A Color Story, fotoğraflarınızdaki renkleri öne çıkarma konusunda en iyi uygulamalardan biri. Profesyonel fotoğrafçılar tarafından tasarlanan 20 ücretsiz düzenleme aracının yanı sıra filtreler, efektler ve ön ayarlar da uygulamanın içinde mevcut.

10. A Design Kit

A Color Story’nin yapımcılarının elinden çıkan bu uygulama da tekrardan “adamlar yapmış” dedirtiyor. A Design Kit ile fotoğraflarınızın üzerine çıkartmalar, yazı tipleri, tasarımlar ve dokular ekleyerek Instagram gönderilerinizi özel ve daha kişisel hale getirebiliyorsunuz. Uygulama 60'tan fazla farklı yazı tipine, 200'den fazla kolaj düzenine ve 200'den fazla da tasarım seçeneğine sahip

11. InShot

Instagram için en kapsamlı video düzenleme uygulamalarından biri karşınızda. InShot ile video klipleri kırpabilir, kesebilir, bölebilir, birleştirebilirsiniz. Parlaklık ve doygunluk gibi ayarları değiştirmek de oldukça kolay. Ayrıca InShot’un temel özelliklerinden birinin videoya müzik eklemek olduğunu da belirtelim.

12. Go Pro

GoPro kamera kullanarak Instagram içerikleri üretiyorsanız, bu uygulamayı kesinlikle kullanmalısınız! GoPro’nuzu uzaktan kontrol edebilir, yaptığınız çekimlerin hızlıca ön izlemesini yaparak kolayca düzenleme yapabilirsiniz. 360 derece çekimleri sinematik geçişlerle süsleyebileceğiniz uygulama sosyal medya hesaplarınıza entegre olarak çalışabiliyor.

13. Magisto Video Editor

Magisto Video Editor,  yapay zeka destekli bir video aracı! Bu uygulama çekiminizin en iyi, en dikkat çekici kısımlarını bularak AI kullanarak  takipçilerin arasında ses getirecek videolar oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca videonuzu en iyi seviyeye taşımak için düzenlemeleri, efektleri ve geçişleri dahil etmek için de kendi algoritmasını kullanıyor.

14. Hyperlapse

Hyperlapse ile uzun bir videoyu kare kare kısaltıp daha akıcı bir hale getirebilirsiniz. Bu uygulama videolarınızdaki titreşimi engelliyor ve profesyonele yakın çekimler yapmanızı sağlıyor. Videolarınızı orijinal hızının 12 katına kadar hızlandırabilir, farklı hız modları kullanabilir, birçok ilginç efektle videolarınızı daha çekici kılabilirsiniz. Oldukça basit kullanımı olan bu uygulama Instagram tarafından geliştirilmiş.

Instagram'da En Fazla Beğeniyi Almanızı Sağlayacak Son Zamanların En İyi Selfie Uygulamaları
Şu Anda Her Neyle Uğraşıyorsanız Bırakıp Telefonunuza Yüklemeniz Gereken Hayat Kolaylaştıran 14 Uygulama
Instagram Fenomeni mi Olmak İstiyorsun? Bu 11 Uygulamayla Yola Koyulmak Akıllıca Olabilir!

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!