Instagram Hamas Lideri İsmail Haniye Paylaşımları Nedeniyle mi Kapatıldı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla Instagram’a Türkiye’den erişim engellenmişti. Resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmezken, Instagram’ın erişim engelinin sebebi olarak İsrail tarafından katledilen Hamas lideri İsmail Haniye paylaşımlarını engellemesi gösteriliyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da 31 Temmuz’da yaptığı paylaşımda Instagram’ın taziye paylaşımlarını engellemesine tepki göstermişti.

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, İran ziyareti sırasında öldürülmüş ve Türkiye’de Haniye için yas ilan edilmişti.

Ayrıca bu gece saat 03.00’te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla Instagram’a Türkiye’den erişim engeli getirildi.

Cnbc-e’nin iddiasına göre, Instagram’a getirilen erişim engelinin sebebi Haniye için atılan taziye mesajlarını engellemesi.

Öte yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun erişim engeli için re’sen kapatma yetkisini kullandığı ve kısa zamanda mahkeme kararının da çıkacağı öğrenildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da geçtiğimiz günlerde paylaşımları engelleyen Instagram’a tepki göstermişti.

Altun, “Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Instagram Neden Kapatıldı? Karar BTK'dan, Instagram'a Erişim Engeli Getirildi!
Instagram'a Erişim Engeli Geldi, Sosyal Medya Kullanıcıları X'te İsyan Etti!
Anayasa Mahkemesi’nden Instagram Engeli Sonrasında Manidar Karar!

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
02.08.2024

herkes akepeye kızıyor Türkler ölürken yas olmadı falan diye kardeşim akepe bir siyasi parti değil arapçı bir siyasi gruptur bu yüzden Türklerle alakası yoktur ve maalesef bu millet bunlara ülkenin anahtarını vermiştir sonuçlarına da topyekûn katlanmak zorunda bırakmıştır...

02.08.2024

Siz Türk bayrağını Araplar için yarıya indiniz!

yahu banane Haniyeden banane bilmem neden kardeşim. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti. sen Türkiye Cumhuriyetinin bakanısın. güzelim ülkeyi ne hale getirdiniz.. yazıklar olsun ya

TÜM YORUMLARI OKU (14)