Instagram'da Etkileşim Manyağı Olmanızı Sağlayacak İpuçları

Instagram ve diğer sosyal medya platformlarının ana besin kaynağı tabii ki etkileşim. Özellikle Instagram'da etkileşiminizin yüksek olması platformdaki varlığınızın bir garantisi haline geldi. İçerik üreticisiyseniz veya ticari beklentilerle bir hesap yönetiyorsanız etkileşimi artırmak için farklı yöntemler denemişsinizdir. Bu içeriğimizde de Instagram'da etkileşiminizi artıracak alternatif yöntemleri paylaşıyoruz.

Instagram'da sadece popüler trendleri takip etmek artık yeterli değil. Etkileşim için bazı minik kurnazlıklar gerekiyor.

Sizi takip eden kişilerin ilgisini artırmak için paylaştıklarınızın daha anlamlı olmasına dikkat ediyorsunuz. Ancak bu tek başına yeterli olmayacaktır. Çünkü platforma her gün yeni birçok özellik ekleniyor. Bu özellikler sayesinde Instagram görünürlüğünüz daha da artıyor. Bunun için Instagram'ın yeni özelliklerini ve bu özellikleri nasıl kullanacağınızı gayet iyi bilmeniz gerekiyor.

Reels'in gücünü hafife almayın! Instagram'ın hazır Reels şablonlarıyla hem etkileşiminizi hem de yaratıcılığınızı artırın.

Instagram'a yeni gelen şablonu kullan özelliği ile hazırladığınız Reels şablonları takipçileriniz tarafından da kullanılabiliyor. Bu sayede etkileşiminiz artarken takipçilerinizin oluşturacağı içerikler için fikir vermiş oluyorsunuz. Ayrıca bu sayede videoların hazırlanma süresi de kısalmış oluyor.

90 saniyelik Reels videolarıyla takipçilerinize daha detaylı içerikler hazırlayın.

Instagram geçtiğimiz aylarda Reels süresini 60 saniyeden 90 saniyeye çıkarmıştı. Bu sayede yaratıcılığınızın sınırlarını aşabilirsiniz. Ayrıca daha uzun videolar sayesinde daha da fazla bilgi vererek içeriğinizi doldurmak sizin elinizde. Örneğin uzman olduğunuz bir konu hakkında vlog çekerek takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Reels etkileşim çıkartmaları daha fazla paylaşımın kapılarını aralayabilir.

Instagram'da aslında uzun bir süredir olan çıkartmalar aynı haliyle Reellere de eklenebiliyor. Instagram çıkartmaları sadece takipçilerinizden daha fazla etkileşim almak için geliştirildi. Reels'lerde anket vs. Gibi etkileşim çıkartmalarını kullanarak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Hikayeler'de kişiselleştirilmiş bağlantılar paylaşarak ürününüzü veya sitenizi paylaşın.

Instagram geçtiğimiz yıllarda hikayelerdeki 'Yukarı Kaydır' özelliğini 10 bin takipçi sınırlamasından bağımsız hale getirmişti. Yani artık herkes hikayesinde bir web sitesi linki paylaşabiliyor.

Trend müziklerle hem hikaye hem de Reels paylaşımlarınızın etkileşimini artırın.

Instagram'da hesabınızı büyütmenin en doğru yolu 2023 için Reels paylaşımları demek yanlış olmaz. Sosyal medya platformunda paylaştığınız içeriklerin viralleşmesini istiyorsanız popüler müzikleri kullanmanız elzem. Instagram bunun için hem Reels hem de hikayeler kısmına devasa bir ses kütüphanesi ekledi. Buradan en çok kullanılan müzikleri seçerek içeriklerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca başkalarının paylaşımlarında kullandığı müzikleri de kaydederek kendi paylaşımlarınızda kullanabilirsiniz.

Instagram profilinizde istediğiniz fotoğrafları en üste sabitleyin.

Instagram tarafından yeni kullanıma sunulan Pin özelliği ile artık paylaşımlarınızdan en üstte görünmesini istediklerinizi sabitleyebiliyorsunuz. Bunun için gönderinin sağ üst kısmında yer alan üç noktaya basıp 'Profilinize sabitleyin'i seçmelisiniz. Burada farklı uygulamalar kullanarak görseli özelleştirebilir ve profilinizi daha ilginç bir şekle sokabilirsiniz.

Mesajlara yanı süresi işletmeler için kritik önem taşıyor.

Instagram'da artık işletmelerin kullanıcılara DM'den ortalama kaç dakikada yanıt verdiğini hesaplıyor. Yani geç cevap veriyorsanız bunu takipçileriniz görebiliyor. Instagram takipçilerinizle veya size DM gönderen hedef kitlenizle daha aktif olmanız markanız açısından bir gereklilik haline geldi.

Arkadaşlarınızla veya popüler hesaplarla ortak paylaşımlar yapın.

Instagram'a kısa süre önce gelen Collabs yani birlikte paylaşım özelliği sayesinde artık aynı gönderi iki hesap tarafından paylaşılabiliyor. Bu da hedef kitlenin daha da yükselmesini sağlayacaktır.

İlginizi çekebilir👇🏻

Instagram 2022'nin En Popüler Etiketlerini Açıkladı
Instagram'dan 2022 Özeti İçin Özel Reels Şablonu

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?