Instagram'da Canlı Yayın: Bir Bankacı 5 Arkadaşını Öldürdü

Bir banka çalışanı, beş iş arkadaşını öldürdü. ABD'nin Kentucky eyaletinde gerçekleşen olayda katil, katliam sırasında Instagram yayını açtı.

Instagram'ın sahibi Meta, "Trajik olayın canlı yayınının platformdan hızla kaldırıldığını" duyurdu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, saldırıda 9 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında bulunan 26 yaşındaki polis memuru Nickolas Wilt'in, henüz iki hafta önce göreve başladığı bildirildi.

Başından vurulan polisin beyin ameliyatı olduğu açıklandı. Öte yandan saldırganın çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.

Saldırı, Louisville'in merkezinde bulunan Old National Bank’te yerel saatle 08.30 sularında düzenlendi.

Görgü tanıklarından Caleb Goodlett yerel basına yaptığı açıklamada, bankada çalışan eşinin saldırı başladığında kendini kasaya kilitlediğini söyledi.

Kentucky Valisi Andy Beshear, saldırıda hayatını kaybede, bankanın kıdemli başkan yardımcısı Tommy Elliot'ın, yakın bir arkadaşı olduğunu söyledi:

Beshear, “Elliot, hukuk kariyerimi sürdürmemde ve vali olmamda bana çok yardım etti. İyi bir baba olmam için tavsiyelerde bulundu” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Pazartesi günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kongre'den, silah kontrolüne yönelik düzenlemeleri onaylamasını istedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Biden, 'Çok fazla Amerikalı, eylemsizliğin bedelini hayatlarıyla ödüyor' dedi.

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR

Bireysel silahlanma olunca böylr oluyor. Türkiyede bireysel silahlanma serbest olsa 1 ay sonra Afganistan oluruz.

11.04.2023

Burada serbest olmasına gerek yok zaten isteyen her türlü silahlanıyor

11.04.2023

silahlı kötü bir insanı ancak ve ancak silahlı iyi bir insan durdurabilir. İyi insanların silahlanmasına karışmayın! Suçlu her daim yaptığının suç olduğunu bilerek yapar, bu sebeple de vurulup öldürülmesinde sorun olmamalı ki iyi insanlar kendini korumak için ikileme düşmesin. Millet kendini silahtan mı korusun, hapisten mi korusun. çok yazık

11.04.2023

O yüzden yasalar sıkılaşsın diyoruz zaten. İyi insanlar background check yapıldığında bunu aşabilirler. Ama ABD de her önüne gelen silah alabiliyor. İnanılmaz açık bir pazar. DENETiM gerekiyor

11.04.2023

Silaha kolay erişim olması ABD’yi bir ayda 15 büyük silahlı saldırı ile sarsabiliyor. Akıllanıyorlar mi? Hayır! Silahlanma yasalarını daha sert hale getiriyorlar mı? Hayır! İyi insanlar zaten yasal yollarla silahlanabilir eğer isterlerse. Yasalar sıkılaştığı zaman yapılan kontrollerden geçebilirler. Ama kontrolsüz silahlanma serbest olursa her türlü manyak eline taramalı tüfek alıp okul basabiliyor. Daha bir hafta önce manyağın biri okul bastı! Yuh diyorum, çüş diyorum! Akıl diliyorum

TÜM YORUMLARI OKU (14)